UHAPŠEN BIVŠI ČLAN BERETKI ZBOG POKUŠAJA LIKVIDACIJE U CG: Lazić na lečenju, čuvaju ga policajci
Foto: Vijesti/Dražen Petrić, Profimedia

drugi član beretki je usmrćen!

UHAPŠEN BIVŠI ČLAN BERETKI ZBOG POKUŠAJA LIKVIDACIJE U CG: Lazić na lečenju, čuvaju ga policajci

Crna Hronika -

Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije Elvisa Ćatovića (32) iz Bijelog Polja, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbednosti Bijelo Polje su, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, lišili slobode Lj.L. (46) iz Zemuna, državljanina Republike Srbije, zbog sumnje da je, 13.08.2018. godine oko 23,30 časova, na području Opštine Bijelo Polje, počinio krivično delo ubistvo u pokušaju na štetu E.Ć. (32) iz Bijelog Polja, kao i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz Uprave policije.

Sumnja se da je Lazić sa umišljajem pokušao da liši života Ćatovića upotrebom vatrenog oružja.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Lj.L. naime, zajedno sa sada preminulim Ž.P. (47) iz Srbobrana, takođe državljaninom Republike Srbije, prethodno ilegalno ušao u Crnu Goru, te da su ova dva lica potom došla do mesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gde živi E.Ć. u nameri da ga liše života", saopšteno je iz Uprave policije.

Lazić se još uvijek nalazi na bolničkom lečenju gde ga obezbeđuju policajci. Nadležni tužilac će ga saslušati u zakonskom roku.

"Podsećamo da je brzom reakcijom i efikasnim operativnim radom službenika Centra bezbednosti Bijelo Polje pomenuti događaj rasvetljen u kratkom roku. U tom događaju od 13.08, u upotrebi vatrenog oružja, jedno lice je smrtno stradalo, dok su dva lica povređena. Navedenog dana, oko 23,30 časova, u blizini kuće E.Ć, došlo je do, naime, kako se sumnja, upotrebe vatrenog oružja između Ž.P. i Lj.L. sa jedne i E.Ć. sa druge strane u kojoj je E.Ć. lišio života Ž.P. i zadao povredu Lj.L. dok je E.Ć. takođe zadobio povredu. Nakon konsultacija sa tužiocem, E.Ć. (32) iz Bijelog Polja je lišen slobode nakon događaja, zbog sumnje da je, na štetu Ž.P. i Lj.L, počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posledicom u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

E.Ć. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična dela. Nakon saslušanja nadležni državni tužilac u VDT u Bijelom Polju je za E.Ć. donio rešenje o zadržavanju u policijskim prostorijama a potom je ovo lice privedeno sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju.

Sudija za istragu je odredio pritvor za E.Ć. i on je nakon toga sproveden u ZIKS. Lj.L. je, podsjećamo, u događaju zadobio povredu – prostrelnu ranu u predelu ramena i od tada se nalazi na bolničkom liječenju, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Povredu – prostrelnu ranu nadlaktice zadobio je i E.Ć. i njemu je pružena medicinska pomoć nakon koje je priveden u CB Bijelo Polje a zatim i lišen slobode. Na licu mjesta je, podsećamo, izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti veštačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem", saopštili su iz Uprave policije.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track