CRNA GORA PAKAO ZA SRBE! Sudija napala devojku iz Srbije pa je lažno optužili! Uhapsili je i hitno prebacili u ozloglašeni zatvor Spuž, preti joj pet godina zatvora!
Foto: Privatna arhiva

EVO KAKO SE IŽIVLJAVAJU NAD SRPSKIM TURISTIMA

CRNA GORA PAKAO ZA SRBE! Sudija napala devojku iz Srbije pa je lažno optužili! Uhapsili je i hitno prebacili u ozloglašeni zatvor Spuž, preti joj pet godina zatvora!

Crna Hronika -

Crnogorska policija uhapsila je mladu Beograđanku Saru Vidak (20), nakon što ju je sudija Suda za prekršaje u Kotoru Jelena Stanišić lažno optužila za napad! Naime, iako je sudija Stanišić verbalno i fizički nasrnula na Srpkinju u zgradi suda, sudija je shvativši šta je uradila, počela da viče i doziva u pomoć tvrdeći da je Sara Vidak nju napala.

Sari pozlilo u sudu zbog lažnih optužbi sudije
Sari pozlilo u sudu zbog lažnih optužbi sudijefoto: Privatna arhiva

Ubrzo je reagovala policija i uhapsila nevinu Beograđanku, posle čega joj je u montiranom procesu, kao najvećem neprijatelju države, određen pritvor do 30 dana i ona je prebačena u spuški zatvor. Na teret joj stavljaju krivično delo napad na službeno lice, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Inače, reč je o državljanki Srbije i Kanade, koja je studentkinja dva beogradska fakulteta.

U crnogorskim medijima odmah se povela snažna kampanja u kojoj je mlada, nevina Srpkinja žigosana, a njen izmišljeni napad predstavljen kao atak na celokupnu crnogorsku državu. Istovremeno sudija nasilnik je predstavljena kao žrtva, iako je više nego očigledno da je ona jedini krivac za incident.

foto: Youtube printscreen

Inače, sve se dogodilo kada je Sara sa svojim momkom došla u Sud za prekršaje da plati saobraćajnu kaznu, zbog bezazlenog čukanja na parkingu. Policija ih je uputila da se jave sudiji Stanišić. Međutim, sudija Stanišić se ponašala drsko i izbacila ih je iz kancelarije, a primila ih je tek pošto su treći put došli sa policajcem sa uviđaja. Tada im je odredila kaznu od 90 evra, a Sarin dečko je prihvatio da plati i sve reši, iako nije bio kriv, samo da završi što pre. Međutim, kada su izašli iz sudnice, videli su da je u rešenju napisan pogrešan broj tablica. Pitali su kako da se to ispravi, da bi mogli da plate kaznu, i opet su ih uputili na sudiju Stanišić. Sudiju Stanišić su sreli ispred sudnice i pitali je koja je procedura da se ovo ispravi, kako bi platili kaznu.

Sudija Stanišić je počela da histeriše i da ih tera i viče im "marš odavde", a potom je uhvatila mladu Saru za ruku. Sara je istrgla svoju ruku i pitala sudiju zašto je hvata. Kada je sudija shvatila šta je uradila, i da je Sara može optužiti za napad, počela je da se dere: "Napad, napad, hapsite ih!".

Ovaj događaj nastavak je neprijateljske politike prema Srbima u Crnoj Gori. Podsetimo, pre samo mesec dana ćerka vlasnika hotela na Svetom Stefanu u divljačkoj vožnji pregazila je momka i devojku iz Srbije, usmrtivši mladića na licu mesta, dok je devojka zadobila izuzetno teške povrede. Međutim, u crnogorskim medijima ovaj događaj je bio od daleko manjeg značaja, jer o njemu gotovo da nisu ni pisali, dok je slučaj Sare Vidik glavna tema u svim novinama i na televiziji.

foto: Youtube printscreen

U hajku na devojku iz Srbije uključili su svi državni organi Crne Gore i mediji koji traže najstrožu kaznu za Saru Vidak. Tako je predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica osudila navodni napad na sudiju Jelenu Stanišić, i "izrazila uverenje da će državni organi Crne Gore procesuirati i sankcionisati vinovnika ovog ponašanja", a u tome je podržao i potpredsednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, kao i Udruženje sudija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track