NAROD CRNE GORE OGORČEN NEPRAVDOM PREMA SARI VIDAK: Tako je to kod nas u Crnoj Gori! Dete u Spuž može poslati samo mržnja i šovinizam!
Foto: Printscreen Facebook

REAKCIJE NA SRAMOTNO PONAŠANJE SUDIJE I MINISTRA

NAROD CRNE GORE OGORČEN NEPRAVDOM PREMA SARI VIDAK: Tako je to kod nas u Crnoj Gori! Dete u Spuž može poslati samo mržnja i šovinizam!

Crna Hronika -

Narod Crne Gore ogorčen je potezom crnogorskog tužilaštva da Beograđanku Saru Vidak (20) smesti u Spuž i svojim komentarima na crnogorskim portalima izrazili su svoje nezadovoljstvo prema sudiji Jeleni Stanišić i ministru pravde Zoranu Pažinu koji je javno kršio pretpostavku nevinosti i vršio pritisak na sud da je pritvore i osude i da je tretiraju kao da je reč o kriminalcu najvišeg ranga!

Naime, mnogi čitaoci sajtova su tražili da se Sara Vidak pusti na slobodu, a pojedini su istakli da su i sami bili na meti sudije Jelene Stanišić koja ih je nepravedno, kako su rekli, osudila za nepostojeći prekršaj.

Evo nekih od komentara koji su ostavili čitaoci:

"Za mali prekršaj se hapsi i skida glava, a za veliki kriminalni se skida kapa. Tako je to kod nas u Crnoj Gori"

foto: Facebook

"Sram vas bilo, pustite tu malu, reagovala je hrabro i branila svoj stav pa sve da nije u pravu, a vi se krijete iza institucija sistema braneći povrijeđenu sujetu."

foto: PrintScreen

"Ima li ova sudkinja djecu? "Strahujem za svoju ćerku, sve što znam jeste da deli ćeliju sa jednom Crnogorkom i Ukrajinkom, nije mi poznato ni kako joj je zdravlje, u kakvim je uslovima, ništa...", krzo suze priča Olivera Vidak-Kovačević, majka dvadesetogodišnje Sare kojoj je zbog sumnje da je napala sutkinju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić određen pritvor od 30 dana."

foto: PrintScreen

"Dijete, djevojku od 20 godina poslati u Spuž na 30 dana bez ikakvih dokaza, može uraditi samo mržnja i šovinizam, a sve potiče od samog vrha. Treba Srbima suditi, jer Boze, oni ugrožavaju NDCG?! Čist fasizam XXI vijeka. Što ne objave snimak? Ovo je "dzavni udar 2". Vratite Sinđu da svjedoci i prebacite predmet kod Suzi. Dajte Nobela za tužioca!

foto: PrintScreen
foto: PrintScreen

"Sudija je bila nesto lično nezadovopjna, mislim da ju je ova djevojka nesto pitala, a bahatost vlada kod sudija, njihovo neraspoloženje i nezadovoljstvo iskaljuju na optužene a i kad sude realno ne donose sudske odluke no imate kamere i snimak iznesite u javnost, to će pokazati ko je koga prvi napao.

Zaboravi da napišem toj sudiji nije to prvo ispad te vrste imala je još takvih ispada i pred crnogorskim državljanima."

foto: PrintScreen

"Sačekaj, izađi pa ojadi drzavu za par stotina hiljada evra."

"I sam sam se uvjerio da ima strašno mnogo primitivizma, naročito kod mlađih ženskih sudija za prekršaje, jer zamišljaju sebe u ulogama sudija međunarodnih sudova! Kad sam se požalio predsjedniku suda za prekršaje na prostačko dranje i primitivno ponašanje sutkinje za prekršaje on me je kratko i bez objašnjenja odbio rečenicom da je moja žalba "bez osnova."

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track