JAUK I NEVERICA U SELU SRPKINJE UBIJENE U SIDNEJU: Kristina je bila predivna žena, Bože dragi šta se desilo?
Foto: Reuters

tuga

JAUK I NEVERICA U SELU SRPKINJE UBIJENE U SIDNEJU: Kristina je bila predivna žena, Bože dragi šta se desilo?

Crna Hronika -

Stravična vest o smrti Kristine Kalnić u Australiji, a koja je rodom iz Ravnog Sela,zatekla je sve stanovnike ovog malog mesta nadomak Novog Sada.

U subotu oko 13:30 Srpkinju koja više od decenije živi i radi sa svojim suprugom u Sidneju, na smrt je, kako se sumnja, prebio Imanuel Džon Degei (18).

foto: Printscreen/Facebook

Komšije i rodbina su bili potpuno šokirani, a neki su ovu informaciju čuli od nas. Sa druge strane slušalice čuli smo jauk i nevericu.

- Kuku majko, pa kako se to desilo? Ko je njoj to mogao da uradi? Znam je, komšinica mi je bila, tu preko puta. Moja deca su se druzila sa njom. Ona je bila predivna žena, ružnu reč ne bih imala da kažem. Ja ne mogu da poverujem šta mi pričate - kroz suze nam je rekla jedna od komšinica pokojne Kristine.

Supružnici Kalnić, Kristina i Bata, kako su nam rekli meštani Ravnog Sela, otišli su pre petnaestak godinu u inostranstvo u potrazi za boljim životom.

Bata je imao brak pre ovog sa Kristinom i iz njega jednog sina, a njihovu zajedničku decu nisu imali.

Iz tog razloga nisu često ni dolazili u Srbiju. Suprug je malo češće i duže boravio u Ravnom Selu, preko leta, a ona bi dolazila na mesec dana.

- Bila je vredna žena i kad dođe vamo. Uređivala je baštu, stalno nešto radila po dvorištu, sve držala pod konac. Ma da ne poverujete kakva žena. Gospode dragi, šta se to desilo? - ništa manje potresena i šokirana bila je još jedna komšinica.

Ona kaže da su prošle godine Kalnići proveli leto u vojvođanskom selu, a ove godine kao da je nešto naslućivalo na tragediju, pa je poseta starom domu izostala.

foto: Reuters

- Ja ih znam tu iz ulice, uvek su bili fini i nasmejani ljudi. Znam da su u Australiji radili i bili ljudi za primer - rekla nam je komšinica uz veliko žaljenje za tragično preminulom susetkinjom i dodala da joj je još više žao što ove godine nisu došli u selo.

Svi imaju samo reči hvale za Kristinu, kao i njenog muža i teško im je da poveruju da komšinice iz inostranstva više nema.

Policija je uhapsila osumnjičenog, ali se motivi i razlog ovog monstruoznog čina još uvek ne znaju. Istragom će svi detalji biti objašnjeni.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track