SUD CRNE GORE I DALJE UZ LAŽLJIVU SUDIJU IZ KOTORA! NEVINA BEOGRAĐANKA JOŠ ROBIJA, A NJEN ADVOKAT PORUČUJE: Pripremam je za odbranu, ali sam ubeđen da će pobediti zahvaljujući istini!
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen Google Street View

BAHATOST

SUD CRNE GORE I DALJE UZ LAŽLJIVU SUDIJU IZ KOTORA! NEVINA BEOGRAĐANKA JOŠ ROBIJA, A NJEN ADVOKAT PORUČUJE: Pripremam je za odbranu, ali sam ubeđen da će pobediti zahvaljujući istini!

Crna Hronika -

Srđan Lješković, branilac nedužne Sare Vidak (20), kaže da će danas pričati s njom o odbrani pred sudom i ističe da će ona dokazati svoju nevinost

Beograđanku Saru Vidak (20), koja se već 13 dana nalazi u crnogorskom zatvoru u Spužu samo zato što ju je Jelena Stanišić, sudija Suda za prekršaje u Kotoru lažno optužila za fizički napad, ponovo je posetio advokat Srđan Lješković.

Nevinu studentkinju, koja pored srpskog ima i kanadsko državljanstvo, posetio je i kanadski konzul, kao i sekretar kanadske ambasade.

Sara je pribrana

Srđan Lješković, Sarin branilac, rekao je za Kurir da je prilikom ove poslednje posete devojka bila pribrana.

foto: Printscreen Facebook

- Ona se dobro oseća, u njeno ime želeo bih da se zahvalim komandirkama Tanji, Miri i Mariji, kao i kompletnom osoblju istražnog zatvora. Takođe, zahvalan sam i pritvorenicama, koje imaju razumevanja za situaciju u kojoj se Sara našla - kaže Lješković i dodaje da su primili rešenje kojim je Sari odbijena molba za jemstvo, ali da se neće žaliti na ovu odluku kako ne bi odugovlačili početak suđenja koji je zakazan za 31. avgust.

Nečuveno Crna Gora se obračunava sa nedužnom devojkom

Da je u pitanju obračun crnogorskog državnog aparata sa nedužnom devojkom, svedoče i izjave državnih organa Crne Gore, koji su odmah posle incidenta Saru osudili, bez dokaza, čime su prekršili pretpostavku nevinosti i pravo na odbranu. Osnovni sud u Kotoru dokazao je da ima dvojake aršine, na osnovu kojih se Emina Adrović, ćerka vlasnika hotela na Svetom Stefanu, okrivljena za smrt mladića Miloša Vukomanovića, pušta na slobodu uz jemstvo, a Sara zbog navodnog zavrtanja ruke ostavlja iza rešetaka. To je još jedan dokaz da je reč o obračunu pravosuđa Crne Gore sa studentkinjom iz Beograda.

Optužena bez dokaza

Advokat objašnjava da će Saru posetiti i danas kako bi se valjano pripremili za odbranu.

Bruka Crne Gore: Sudija Jelena Stanišić
Bruka Crne Gore: Sudija Jelena Stanišićfoto: Kurir

- O odbrani ćemo pričati samo nekoliko minuta, jer sve što imam da joj kažem jeste da govori istinu. Ostalo vreme posete ću iskoristiti da popričamo, da joj otklonim neke loše misli ako ih ima, jer ipak je u pritvoru. Sudija koja je preuzela slučaj veoma je korektna i veliki profesionalac, smatram da ako sve bude kako treba, možda u petak iznesemo i završne reči - objasnio je advokat.

Podsetimo, sudija Jelena Stanišić optužila je Saru Vidak da ju je napala u prostorijama Prekršajnog suda u Kotoru. Međutim, kako je Kurir već pisao, situacija je bila obrnuta, a Beograđanka je optužena bez dokaza, samo na osnovu lažnih optužbi sudije i njenih svedoka.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track