SVAKA PILJARA U CRNOJ GORI IMA KAMERE, A SUD U KOTORU NE?!!! Da je državna institucija imala VIDEO NADZOR, Sara bi bila na slobodi!
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen Google Street View

NEVEROVATNO

SVAKA PILJARA U CRNOJ GORI IMA KAMERE, A SUD U KOTORU NE?!!! Da je državna institucija imala VIDEO NADZOR, Sara bi bila na slobodi!

Crna Hronika -

Da postoji snimak incidenta, Sara Vidak ne bi bila u zatvoru zbog lažne optužbe!

Slučaj navodnog napada na sudiju Jelenu Stanišić mogao bi veoma lako biti razrešen da postoji video snimak nadzornih kamera iz kotorskog Prekršajnog suda, ali kako tvrdi Dijana Knežević, advokatica sudije Stanišić, ova crnogroska institucija ne poseduje video nadzor.

Da u sudu postoje kamere, na snimku bi se videlo šta se tačno dogodilo 14. avgusta u prostorijama suda i sudija Jelena Stanišić ne bi mogla da optuži Saru Vidak za nepostojeći napad. Nedostatak video nadzora omogućio je Stanišićevoj da manipuliše i izvrće činjenice, lažno optužujući Beograđanku da je nasrnula na nju na radnom mestu.

Smehotresno

Sud smešten u stanu!

Prekršajni sud u Kotoru je veličine dvoiposobnog stana. Naime u "zgradi suda" nalaze se dve prostorije i jedan hodnikom, u kome se i odigrao incident. Taj hodnik je veličine tek nekoliko kvadratnih metara. Zato nije jasno kako je toliki broj svedoka koji je saslušan na strani sudije Stanišić, uz prisustvo Sare Vidak, njene majke, verenika i mlađeg brata, mogao da stane u tako mali prostor istovremeno!

Srđan Lješković, Sarin advokat ističe da ga čudi da jedna državna institucija nije pokrivena video-nadzorom, a da gotovo svaka piljara, svaki butik i frizerski salon u Crmoj Gori ima ovakvu vrstu zaštite.

Sudija Jelena Stanišić i Sara Vidak
Sudija Jelena Stanišić i Sara Vidakfoto: Printscreen, Privatna Arhiva

- Mi insistiramo na video - snimku napada, iako je advokatica oštećene rekla da nema kamera. Kako svaka piljara u Crnoj Gori ima kamere, a državni organ kao što je sud nema? Koji su razlozi što sud nema video nadzor? - pita se advokat Srđan Lješković, branilac Sare Vidak.

(Kurir.rs/ Foto: privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track