ADVOKATI SLOŽNI DA MINISTAR PRAVDE CRNE GORE VODI PROCES PROTIV MLADE SARE: Pažin zloupotrebio položaj i krši pretpostavku nevinosti srpske državljanke!
Foto: Printscreen

Pravnici Galjak i Andrić pozivaju na pretpostavku nevinosti

ADVOKATI SLOŽNI DA MINISTAR PRAVDE CRNE GORE VODI PROCES PROTIV MLADE SARE: Pažin zloupotrebio položaj i krši pretpostavku nevinosti srpske državljanke!

Društvo -

Advoakti Vladimir Galjak i Marko Andrić složni su u oceni da se crnogorski ministar pravde Zoran Pažin svojom izjavom vršio pritisak na sud da pritvore i osude nedužnu Srpkinju Saru Vidak i time javno kršio pretpostavku nevinosti sprske devojke.

Advokat Galjak ističe da ministar Zoran Pažin svojom izjavom neposredno posle incidenta u sudu u Kotoru zloupotrebljava službeni položaj ne bi li izvršio direktan pritisak na sudove i nadležne organe u Crnoj Gori kako bi neosnovano preduzeli gonjenje.

"Na taj način Sara Vidak je osuđena i pre nego što je suđenje počelo. Ovo je bio otvoren poziv za određivanje pritvora prema okrivljenoj. Ovde je reč o direktnom kršenju ZKP Crne Gore, član 3, stav 1 i 2, a u vezi sa pretpostavkom nevinosti", navodi Galjak.

Advokat Marko Andrić ocenjuje da ministar Pažin upravlja procesom.

"Iako se ministar donekle ogradio u svojoj izjavi, u nedostatku dokaza trebalo bi da se u ovom trenutku uzdrži od bilo kakvog komentarisanja. Ovako, njegova izjava može da se okarakteriše kao upravljanje procesom, kojim opravdava postupke nadležnog suda i tužilaštva", kaže Andrić.

SRAMNO BEZAKONJE! MINISTAR PRAVDE CRNE GORE DIREKTNO KRŠIO PRETPOSTAVKU NEVINOSTI: Tražio javno da Srpkinju tužilaštvo i pravosudni organi tretiraju kao kriminalca najvišeg ranga!!!

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

Pritisak vlasti

ČEKA JE MONTIRAN PROCES

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer su ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin i Sudski savet i predsednica Vrhovnog suda Crne Gore javno su kršili pretpostavku nevinosti i vršili pritisak na sud da je pritvore i osude.

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track