Najnovije vesti

tRAGEDIJA U CENTRU bEOGRADA

KURIR NA LICU MESTA, UŽAS NA GRADILIŠTU U SARAJEVSKOJ: Poginuo radnik iz Kraljeva (56), zatrpao ga zid na mestu nekadašnje američke ambasade ROĐENI BRAT GLEDAO KAKO SE ZEMLJA OBRUŠAVA NA NJEGA

Crna Hronika

Nastradali radnik golim rukama pokušao da zadrži potporni zid koji je počeo da se obrušava, a zatim se gomila zemlje i šuta sručila na njega

BEOGRAD - Na gradilištu u Sarajevskoj ulici, jutros oko 8.35, u samom centru Beograda, srušio se potporni zid i usmrtio radnika Nebojšu Turovića (56), saznaje Kurir.

1 / 42 Foto: Kurir/Jelena Ivić

Iako su na lice mesta odmah došle ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca-spasilaca i započele akciju spasavanja, nesrećnom radniku rodom iz Kraljeva nije bilo spasa - poginuo je u odronu. Ogromna količina zemlje sručila se na njega u sekundi, a prema izjavama očevidaca on je golim rukama pokušao da zadrži potporni zid koji je počeo da se ruši.

Na njega se obrušila ogromna količina zemlje i šljunka, a prema informacijama s lica mesta urušila su se čak dva potporna zida od kojih je jedan bio dimenzija 10x2,5 metra. 

Četiri sata nakon nesreće telo radnika je izvučeno ispod ruševina.

foto: Marina Lopičić

Kako Kurir nezvanično saznaje, na pet metara od nesrećnog radnika bio je njegov rođeni brat koji je gledao kako se zemlja obrušava. Braća iz Kraljeva radila su u Beogradu i stanovala u Malom Mokrom Lugu. Svoje porodice navodno nisu imali.

foto: Kurir/Jelena Ivić

Reč je o kvartu koji se proteže duž ulice Vojvode Milenka - od Sarajevske do Kneza Miloša, tačnije o mestu na kojem se nekada nalazila američka ambasada, a na kojem se trenutno gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks. 

foto: Kurir/Jelena Ivić

Kako Kurir saznaje, pokojni radnik bio je i na Košarama, a njegova smrt navodno nije prva tragedija u porodici koju, kako kažu, prati zla kob. 

Agencije podsećaju da su parcelu na mestu stare američke ambasade u septembru 2016. kupile dve izraelske firme, a rušenje je počelo sredinom prošle godine. Najpre su srušeni objekti u Sarajevskoj ulici, a novi objekat iz ulice Kneza Miloša je prema najavama trebalo da ostane sačuvan kako bi se zadržao "duh ove ulice".

foto: Marina Lopičić

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini-naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela. Investitori su na gradilištu uposlili domaće građevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji.

Arhitektonska rešenja su poverena srpskim i izraelskim stručnjacima koji će, čuvajući prepoznatljivu fasadu bivše američke ambasade, ali s modernim rešenjima u enterijeru, omogućiti novi stil života u strogom centru prestonice.

foto: Marina Lopičić

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019. Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

(Kurir.rs/J. Ivić/Foto: Jelena Ivić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...