tRAGEDIJA U CENTRU bEOGRADA

KURIR NA LICU MESTA, UŽAS NA GRADILIŠTU U SARAJEVSKOJ: Poginuo radnik iz Kraljeva (56), zatrpao ga zid na mestu nekadašnje američke ambasade ROĐENI BRAT GLEDAO KAKO SE ZEMLJA OBRUŠAVA NA NJEGA

Crna Hronika -

Nastradali radnik golim rukama pokušao da zadrži potporni zid koji je počeo da se obrušava, a zatim se gomila zemlje i šuta sručila na njega

BEOGRAD - Na gradilištu u Sarajevskoj ulici, jutros oko 8.35, u samom centru Beograda, srušio se potporni zid i usmrtio radnika Nebojšu Turovića (56), saznaje Kurir.

1 / 42 Foto: Kurir/Jelena Ivić

Iako su na lice mesta odmah došle ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca-spasilaca i započele akciju spasavanja, nesrećnom radniku rodom iz Kraljeva nije bilo spasa - poginuo je u odronu. Ogromna količina zemlje sručila se na njega u sekundi, a prema izjavama očevidaca on je golim rukama pokušao da zadrži potporni zid koji je počeo da se ruši.

Na njega se obrušila ogromna količina zemlje i šljunka, a prema informacijama s lica mesta urušila su se čak dva potporna zida od kojih je jedan bio dimenzija 10x2,5 metra.

Četiri sata nakon nesreće telo radnika je izvučeno ispod ruševina.

foto: Marina Lopičić

Kako Kurir nezvanično saznaje, na pet metara od nesrećnog radnika bio je njegov rođeni brat koji je gledao kako se zemlja obrušava. Braća iz Kraljeva radila su u Beogradu i stanovala u Malom Mokrom Lugu. Svoje porodice navodno nisu imali.

foto: Kurir/Jelena Ivić

Reč je o kvartu koji se proteže duž ulice Vojvode Milenka - od Sarajevske do Kneza Miloša, tačnije o mestu na kojem se nekada nalazila američka ambasada, a na kojem se trenutno gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks.

foto: Kurir/Jelena Ivić

Kako Kurir saznaje, pokojni radnik bio je i na Košarama, a njegova smrt navodno nije prva tragedija u porodici koju, kako kažu, prati zla kob.

Agencije podsećaju da su parcelu na mestu stare američke ambasade u septembru 2016. kupile dve izraelske firme, a rušenje je počelo sredinom prošle godine. Najpre su srušeni objekti u Sarajevskoj ulici, a novi objekat iz ulice Kneza Miloša je prema najavama trebalo da ostane sačuvan kako bi se zadržao "duh ove ulice".

foto: Marina Lopičić

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini-naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela. Investitori su na gradilištu uposlili domaće građevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji.

Arhitektonska rešenja su poverena srpskim i izraelskim stručnjacima koji će, čuvajući prepoznatljivu fasadu bivše američke ambasade, ali s modernim rešenjima u enterijeru, omogućiti novi stil života u strogom centru prestonice.

foto: Marina Lopičić

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019. Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

(Kurir.rs/J. Ivić/Foto: Jelena Ivić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track