MASKIRAN KAO MUMIJA IZVODIO NEVEROVATNE PLJAČKE: Badžin sin specijalnom tkaninom prekrivao sve osim očiju, a u kući Saše Popovića napravio FATALNU GREŠKU
Foto: Ana Paunković

i policija u čudu

MASKIRAN KAO MUMIJA IZVODIO NEVEROVATNE PLJAČKE: Badžin sin specijalnom tkaninom prekrivao sve osim očiju, a u kući Saše Popovića napravio FATALNU GREŠKU

Crna Hronika -

Vojislav Stojičić (38), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, u pljačke je, kako veruje policija, išao maskiran od glave do pete. Strogo je vodio računa da za sobom ne ostavi dokaz, ali je tokom pljačke vlasnika Granda, Saše Popovića, napravio fatalnu grešku, i ostavio DNK na osnovu kog je pronađen.

U pljačke je išao prekriven specijalnom tkaninom, a videle su mu se samo oči, tvrde izvori iz policije za Ekspres. Zbog tehnike pljačkanja on se smatra jednim od najvisprenijih pljačkaša u zemlji, a sumnja se da stoji iza nekoliko pljački u prestonici iza kojih nije ostajao trag. Sve je bilo čisto.

Kako je Stojičić i fizički spreman, policija sumnja da možda stoji iza jedne pljačke penthausa na Vračaru, gde je izvedeno ono što ne bi pošlo za rukom ni vrhunskim akrobatama.

foto: EPA, Vladimir Šporčić, MUP

Pljačkaš je upao u penthaus jednog poznatog beogradskog hirurga i njegove supruge, koji pri tom ima i obezbeđenje. Pljačkaš se uzverao preko terase susedne zgrade, preskočio ambis od nekoliko metara, i upao u stan.

Sef nije otvorio, već ga je celog izvalio iz zida i bacio u unutrašnje dvorište zgrade, gde ga je verovatno čekao saučesnik. Navodi se da je i kod Popovića ceo sef izvaljen iz zida, a tu tehniku zna malo pljačkaša.

Istraga o pljački Popovića trajala je 5 meseci. Stojičić je tvrdio da mu je sve namešteno, i da mu se zbog oca i njegove prošlosti neko sveti.

Zanimljivo je da policija sumnja da je u ovoj pljački postojao insajder, koji je dojavio da Popovići nisu u Beogradu.

Kurir.rs/Ekspres.net

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track