LIKVIDIRALI SINA, PA ZA MESEC DANA I OCA! Uhapšena dva osumnjičena za ubistvo šefa kruševačkog podzemlja! Jedan od njih i čuveni Jotka! (VIDEO)

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu rasvetlili su krivično delo ubistvo izvršeno u junu ove godine u Kruševcu na štetu D.S. i uhapsili dve osobe.

Uhapšeni su I.G. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu i Z.J. (1955) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pomaganju.

Kako saznajemo, reč je o Zoranu Jotiću Jotki, koji je ove godine, tačnije u martu, izašao iz zatvora, u kom je bio nakon hapšenja u akciji Sablja, od 2003. godine. Bio je osuđen kao šef kriminalne grupe koja je reketirala preduzetnike u rasinskom okrugu, prala novac, kao i zbog oružanih napada na ukupno 12 godina. Takođe je osuđen jer je podmitio sudiju Vrhovnog suda Ljubomira Vučkovića da odluči u njegovu korist u prvom postupku, i za to je osuđen na 4 godine. Jedinstvena kazna koju je odslužio u martu bila je 15 godina.

Kao neposredni izvršilac ovog ubistva osumnjičen je S.R. (1993) za kojim je već raspisana međunarodna poternica jer se isti sumnjiči da je u maju 2018. godine u Kruševcu izvršio krivično delo ubistvo i na štetu V.S., inače sina ubijenog D.S.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapšenim I.G i Z.J. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Da podsetimo, Dejan Stanković (71), zvani Ždrokinac, koji je prema policijskim podacima sa svojim bratom blizancem Vojinom Stankovićem važio za jednog od šefova kruševačkog podzemlja, izrešetan je 6.juna u Kruševcu.

foto: Privatna arhiva

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track