IGRALA SE SA DECOM, TRAŽILA JE JABUKE I OTIŠLA! Anabelina priča rasplakala je Srbiju! Ništa nije slutilo da je ovo njen poslednji dan (FOTO)
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

tuga do neba!

IGRALA SE SA DECOM, TRAŽILA JE JABUKE I OTIŠLA! Anabelina priča rasplakala je Srbiju! Ništa nije slutilo da je ovo njen poslednji dan (FOTO)

Crna Hronika -

- Devojčica se juče popodne igrala u mom dvorištu, došla je da bi se sa mojim unučićima igrala na trampolini. Mojoj supruzi je zatražila neko voće da joj da, i ona joj je dala jabuke. Posle toga je otišla... Šokirao sam se kad sam video da pluta mrtva u Dunavu.

Ovako priča Vele Skrčevski, meštanin sela Kostol kod Kladova koji je juče u reci pronašao telo devojčice Anabele Džonkić (8).

Kako je ispričao telo mrtve devojčice pronašao je tokom šetnje obalom sa unucima.

- Ja sam šetao sa unucima, i onda sam u vodi ugledao nešto za šta sam, najpre, pomislio da je u pitanju lutka. Bila je okrenuta na trbuh, a glava joj je bila u vodi. Pozvao sam suprugu, ona je brzo stigla, pogledala i kazala da to nije lutka. Tada je naišao jedan brod, podigao talas i telo devojčice je počelo da pluta. Ušao sam u vodu i štapom sam privukao telo do obale – ispričao je Skrčevski.

On kaže da je doživeo šok kada je video da je u pitanju devojčica, i to njegova komšinica.

- Ručice su joj bile skroz bele, tuga jedna... Pozvao sam sina, on policiju. Kada je policija završila uviđaj, moja supruga je donela ćebe od kuće i prekrila telo nesrećnog deteta – kaže ovaj čovek.

foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

Kako je ispričao Anabela je u ponedeljak popodne bila u njegovom dvorištu.

- Sa sobom je nosila neku kesu sa sitnim igračkama, a onda je oko 17 sati krenula kući. Moja supruga ju je ispratila do kapije i otišla je... mislili smo svojoj kući - kaže on.

Anabela je živela samo sa ocem Miletom Džonkićem, koji je u ovom mestu imao manji hotel. Majka je napustila po rođenju.

- Njena majka je radila kao čistačica u tom hotelu. Zatrudnela je sa njim, rodila dete, ostavila je njemu i preudala se - kaže komšija.

Kako je Anabela tokom večeri dospela u Dunav još nije poznato. Na telu nisu pronađeni tragovi nasilja.

- Pretpostavlja se da je devojčica tokom večeri išetala iz sobe i otišla do obale. Prema pretpostavkama, najverovatnije se okliznula i pala u reku. Budući da je bila slab plivač utopila se, a njeno telo je pronađeno nekoliko stotina metara nizvodno - kaže izvor iz istrage.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja