NEDUŽNA SRPKINJA PUŠTENA IZ CRNOGORSKOG PRITVORA! SARA VIDAK ZA KURIR: U šoku sam, ne mogu da verujem da sam posle 23 dana agonije KONAČNO NA SLOBODI!
Foto: Kurir

žrtva crnogorske nepravde!

NEDUŽNA SRPKINJA PUŠTENA IZ CRNOGORSKOG PRITVORA! SARA VIDAK ZA KURIR: U šoku sam, ne mogu da verujem da sam posle 23 dana agonije KONAČNO NA SLOBODI!

Crna Hronika -

Beograđanka Sara Vidak (20), koja je danas pred Osnovnim sudom u Kotoru osuđena na četiri meseca zatvora zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda Jelenu Stanišić, nešto pre 16 sati puštena je na slobodu do pravosnažnosti presude.

- Presrećna sam! I dalje sam u šoku sam, ne mogu da poverujem da sam posle 23 dana u pritvoru konačno na slobodi! Trenutno, ne znam ni šta osećam, potrebno mi je malo vremena i da vidim porodicu - rekla je, odmah po izlasku iz pritvora Sara Vidak za Kurir.

1 / 7 Foto: Kurir

Studentkinja iz Beograda, koja je od prvog dana tvrdila da optužbe sudije nisu tačne, kaže da je iza rešetaka održala velika podrška, pre svega najbližih, koju je imala.

- Čula sam se sa njima i prvo što sam poželela da im kažem jeste "hvala i volim vas". Njihova podrška bila mi je najvažnija tokom 23 dana, bez njih, ne znam kako bih izdržala agoniju kroz koju sam prošla - dodaje Sara.

Prema njenim rečima, život iza rešetaka za jednu mladu tinejdžerku koja studira dva fakulteta i nikada nije imala ni prekršaj, nije lak.

- Život iza rešetaka nije lep i lagodan, ali nije ni onako kako ljudi zamišljaju zatvor ili pritvor. Moram da kažem da su prema meni svi bili korektni i da nikakvih problema nisam imala. Naravno, znaju se red i disciplina, koji moraju da se poštuju. Moram da kažem i da sam spavala dobro, ali uz terapiju. Sada, kada sam ponovo na slobodi, nadam se da ću spavati bez terapije - kaže Sara za Kurir.

Olivera Vidak

Borba nam tek predstoji

Olivera Vidak, majka Sare Vidak, kaže za Kurir da je srećna što je njeno dete konačno na slobodi i da jedva čeka da zagrli Saru. Ipak, ona dodaje da im tek predstoji rad sa psihologom, kako bi njena ćerka prebrodila težak period koji je iza nje.

- Srećna sam i zadovoljna, pre svega jer je moje dete konačno na slobodi. Nije nam bilo lako, ali se nadamo da je to sada iza nas. Zahvalna sam svima koji su nam u ovim teškim trenucima pomagali, a posebno ministru policije Nebojši Stefanoviću jer se zaista založio da nam pomogne i to kada je bilo najteže - kaže Olivera Vidak.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track