Najnovije vesti

VERENIK NEPRAVEDNO OSUĐENE SARE PRVI PUT PROGOVORIO O INCIDENTU: Sudija nam je rekla da ćemo je zapamtiti! Sarin brat (9) je plakao zbog svega
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

Svedok

VERENIK NEPRAVEDNO OSUĐENE SARE PRVI PUT PROGOVORIO O INCIDENTU: Sudija nam je rekla da ćemo je zapamtiti! Sarin brat (9) je plakao zbog svega

Crna Hronika

Stajao sam sa Sarinim devetogodišnjim bratom ispred sudnice lada je naišla sudija Jelena Stanišić i zapretila nam, rekao Prpa

Stevan Prpa i Olivera Vidak, majka i verenik Sare Vidak, koji su bili očevici incidenta u Prekršajnom sudu, juče su prvi put, uoči presude, saslušani u postupku koji je ekspresno pokrenut protiv studentkinje iz Beograda.


Sarin verenik Stevan Prpa rekao je da je sudija napala Saru, a onda iscenirala da je zapravo ona napadnuta.

 

 

- Njen devetogodišnji brat Filip je za vreme te gužve počeo da plače i ja sam ga izveo napolje. Stajali smo ispred, kada je naišla sudija Jelena Stanišić i rekla nam: "Zapamtićete me"- rekao je Prpa.

 

Ni traga od povrede na ruci... Sudija Jelena Stanišić dan posle Sarinog 'napada
Ni traga od povrede na ruci... Sudija Jelena Stanišić dan posle Sarinog "napada"foto: Kurir


Olivera Vidak ispričala je da su kobnog dana u sud došli njih troje, kao i Sarin devetogodišnji brat, kako bi zamolili sudiju da se ispravi pogrešan registarski broj upisan u zapisnik o prekršaju. Prethodno, Stevan Prpa imao je manje čukanje na parkingu, zbog kog ga je sudija kaznila sa 90 evra.


- Sara je stajala tačno ispred sudije. Pokušala je da je pita kakva je procedura, na šta je sudija odgovorila: "Vi nemate ovde šta da tražite", a onda je uhvatila Saru za ruku i odgurnula je, tako da je Sara napravila korak unazad, a papir koji je držala u ruci joj je ispao. Čula sam da je Sara rekla: "Odakle vam pravo da me gurate?" Na ovo njeno pitanje, sudija je reagovala i rekla policajcu: "Napadnuta sam." Čula sam i da je moj mlađi sin, devetogodišnji Filip, rekao: "Mama, mama, ona sebe štipa" - ispričala je juče Olivera pred sudom u Kotoru šta se događalo u hodniku ispred sudnice kobnog 14. avgusta.

 

Sudija Stanišić je, prema svedočenju Olivere Vidak, koja je očevidac događaja, potom ušla u svoju kancelariju, a onda izašla desetak sekundi kasnije, inscenirala da ima povrede na ruci i počela da doziva policiju.


Vidakova je pojasnila i da nije tačno da je toga dana sudiji Stanišić rekla: "Sram vas bilo, čitav dan nas maltretirate zato što smo Srbi."


- Ja sam Srpkinja, ali poreklom iz Nikšića i ponosna sam na svoje korene - rekla je Olivera u sudnici.

 

 

Nije joj dosta

Sudija sad traži i novac od studentkinje

 

Sudija Jelena Stanišić, koja je Saru optužila da joj je zavrtala ruku i nanela joj povrede, juče se u sudnici pridružila krivičnom gonjenju tinejdžerke, ali i istakla imovinski zahtev!
- To znači da će tražiti u parničnom postupku da joj Sara plati za pretrpljeni bol - objašnjava sagovornik Kurira.

 

(Kurir.rs/J.S./Foto: Kurir/Privatna arhiva)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...