OSTAĆE MI OŽILJCI ZA CEO ŽIVOT! Potresna ispovest Sare Vidak po izlasku iz zatvora u Spužu
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

nedužna srpkinja juče puštena

OSTAĆE MI OŽILJCI ZA CEO ŽIVOT! Potresna ispovest Sare Vidak po izlasku iz zatvora u Spužu

Crna Hronika -

Studentkinja iz Beograda koja je uhapšena zbog lažnog napada na sudiju u Kotoru, kaže da je presrećna, ali da i dalje nije svesna da je težak period iza nje i da konačno, posle tri nedelje provedene u ćeliji, može da bude s porodicom

Ne mogu da kažem šta osećam trenutno, presrećna sam, ali sam u isto vreme i u šoku. Osećanja su mi potpuno pomešana, ne mogu da poverujem da sam izašla i da mogu da zagrlim svoje najmilije! Ova 23 dana agonije konačno su iza mene, ali će ožiljci u mom srcu zauvek ostati!

foto: Kurir

Ovim rečima opisala je studentkinja iz Beograda Sara Vidak (20) svoja osećanja, samo nekoliko minuta pošto je napustila zatvor Spuž u Podgorici, u kom je bila od 14. avgusta. Neposredno pre njenog puštanja na slobodu, Saru je Osnovni sud u Kotoru proglasio krivom i osudio na četiri meseca zatvora zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda Jelenu Stanišić. Kako je Kurir pisao, Sara je od prvog dana negirala krivicu.

Hvala na podršci

- Ono što me održalo tokom ovih teških dana jeste velika podrška koju sam imala od porodice i prijatelja i hvala im na tome. Prvo što sam im rekla kada sam izašla je: „Hvala i volim vas.“ Sigurna sam da ova 23 dana ne bih izdržala da nije bilo njih - kaže Sara ekskluzivno za Kurir.

SARA: I dalje sam u šoku, ostaće mi ožiljci za ceo život
SARA: I dalje sam u šoku, ostaće mi ožiljci za ceo životfoto: Facebook

Tinejdžerka koja je, umesto da u Crnoj Gori uživa kao turista, završila iza rešetaka zbog banalnog saobraćajnog čukanja, posle kog je sudija optužila za napad, kaže da je saznala da je veliku podršku imala u Srbiji i zbog toga je izuzetno zahvalna i svim ljudima koji su stali uz nju.

- Hvala vam, svima hvala! Posebno zahvaljujem Kuriru, od prvog dana ste bili uz mene - ponavljala je juče Sara pre nego što je sa porodicom krenula kući.

Iskustvo i dane koji su sada iza nje nikada neće zaboraviti, ali će se potruditi da se vrati normalnom životu koji je imala pre drame koja joj se dogodila.

foto: Kurir

Dobro uz terapiju

- Moram ipak da napomenem da zatvor i pritvor nisu baš onakvi kakvim ih ljudi zamišljaju. Prema meni su svi bili krajnje korektni, nikakve neprijatnosti nisam doživela. Naravno, znaju se red i disciplina i dok se poštuju, nikakvih problema nema. Ja sam čak i spavala dobro, ali uz terapiju. Sada kada sam konačno slobodna i među svojima, verujem da mi terapija neće biti potrebna - rekla je Sara za Kurir.

Njen branilac, advokat Srđan Lješković, koji je Saru i dočekao posle izlaska iz pritvora, kaže da je posle odluke o puštanju na slobodu Sara slobodna do pravosnažnosti presude.

- Posle dobijanja pisanog otpravka presude, sa Sarom ću se dogovoriti o daljim koracima. Ne komentarišem sudske odluke. Pero i žalba su jedini moj komentar na sudske presude - rekao je Lješković i objasnio da Sari nije oduzet pasoš, niti izrečena neka druga mera.

foto: Kurir

Poruka advokata Lješkovića

SARO, IZVINI U IME NARODA CRNE GORE

Branilac Sare Vidak, u završnoj reči pred presudu, u sudnici je zatražio ukidanje pritvora, ali se Beograđanki izvinio u ime crnogorskog naroda.

- Saro, verovatno ovde niko nikada neće reći, ali ja ću uzeti za pravo da to kažem. Izvini ako ikada budeš mogla i oprosti. Kao branilac, zamoliću te samo jedno, nikada nemoj zaboraviti da su tvoji koreni iz Crne Gore - obratio se advokat Srđan Lješković Sari Vidak.

foto: Printscreeen Facebook

Olivera Vidak, Sarina majka

BORBA NAM TEK PREDSTOJI

Olivera Vidak, majka Sare Vidak, kaže za Kurir da je srećna što je njeno dete konačno na slobodi i da jedva čeka da je zagrli. Ipak, ona dodaje da im tek predstoji rad s psihologom, kako bi njena ćerka prebrodila težak period koji je iza nje.

- Srećna sam i zadovoljna, pre svega jer je moje dete konačno na slobodi. Nije nam bilo lako, ali se nadamo da je to sada iza nas. Zahvalna sam svima koji su nam u ovim teškim trenucima pomagali, a posebno ministru policije Nebojši Stefanoviću, jer se zaista založio da nam pomogne, i to kada je bilo najteže - kaže Olivera Vidak.

PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA NA KOJA JOŠ NIJE ODGOVORIO

foto: EPA
foto: Kurir

U KURIRU MOŽETE PROČITATI I :

Specijal Kurira na 6 strana!

5 neverovatnih priča o srpskim selima

------------------------------------------------------- TRAMP I PUTIN STAJU UZ SRBIJU: Izveštaj CIA u senci o Kosovu

------------------------------------------------------------ ŠOK! PREDSEDNIK RS MILORAD DODIK O ŠPIJUNIRANJU POLITIČARA: Vučić dao dokaz Ivaniću da ga prisluškuje Bosna!

------------------------------------------------------------------

POLICIJA ČUVA OCA DA SE NE UBIJE: Ne miri se sa smrću omogodišnje ćerke

---------------------------------------------------------------------

OPREZ Prevaranti podvaljuju u Kosovskoj ulici

Lažni udžbenici iz foto-kopir mašine

--------------------------------------------------------------- HOROR Majka ogorčena zbog nemara vaspitača

Dete mi vratili modro iz vrtića!

---------------------------------------------------------------------- GDE ĆE IM DUŠA! Šokantno istraživanje: Starima deca i unuci otimaju penzije

--------------------------------------------------------------------------- INTERVJU! BRANISLAV LEČIĆ PRUŽA PODRŠKU KOLEGI: Peca Ejdus će pobediti bolest

---------------------------------------------------------------------------

EKSKLUZIVNE FOTKE! OVAKO IZGLEDA ZADRUGA 2 IZNUTRA:

Ovde će prštati od seksa, svađa i preljuba

----------------------------------------------------------------------------- DULE SAVIĆ U POSETI KURIRU: Šaćiri je ko svaka budala! Ko normalan veruje u njegovo izvinjenje

---------------------------------------------------------------------------

CRVENO-BELI NABILI CENU IGRAJUĆI U EVROPI: C. Zvezda 43,90 miliona evra, Partizan 22,35 miliona evra

------------------------------------------------------------------------------------- LUKA MILIVOJEVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE SELEKORA: Mladen Krstajić je lažov!

-----------------------------------------------------------------------------------

LEKOVITA SVOJSTVA BILJKI

DANAS UZ KURIR DRUGI DEO POKLON DODATKA HRANA KOJA LEČI Vinova loza pomaže kod problema sa gihtom

Danas samo uz dnevne novine Kurir čeka vas drugi broj poklon-dodataka – Hrana koja leči.

Sa prvim danima jeseni stižu nam i prve prehlade. Stručnjaci kažu da je vreme da ovih dana, kada temperature postaju niže, promenimo način ishrane ako želimo da ojačamo imunitet i izbegnemo nazebe.

Saznaćete na koji način vinova loza pomaže kod problema sa gihtom, donosimo recept sa perušunom koji rešava probleme seboreje, dok su lekovita dejstva crnog i zelenog čaja borci protiv afti.

Pored toga, pronađite rešenja ukoliko imate problem s aknama, artritisom, borama, gojaznošću, umorom, kao i mnoge druge savete kojima ćete očuvati i unaprediti svoje zdravlje.

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

foto: Kurir

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Printscreen, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track