HAPŠENJE U NIŠU ZBOG MALVERZACIJA: Uhapšen šef Kancelarije za mlade
Foto: Profimedia

uhapšene još 2 osobe

HAPŠENJE U NIŠU ZBOG MALVERZACIJA: Uhapšen šef Kancelarije za mlade

Crna Hronika -

NIŠ - U Nišu je uhapšen S.Ž., bivši kik- bokser i sadašnji šef Kancelarije za mlade Grada Niša zbog sumnje da je zloupotrebio položaj "prao" novac i primio mito.

Njemu je određen ritvor do 48 sati do kada bi trebalo da se obavi njegovo saslušanje.

On je u Nišu pokretač mnogih sportsko humanitarnih akcija, a kako se navodi bio je predsednik omladine Srpske napredne stranke u Nišu.

"Nakon višemesečnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Bezbedonosno informativne agencije, a u saradnji sa UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije u Nišu, 6. septembra 2018.godine u Nišu i Surdulici, lišeni su slobode S.Ž. iz Niša, šef Kancelarije za mlade Grada Niša, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, D.Z. iz Niša i S.D. iz Niša zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. U istom slučaju, slobode su lišeni V.V. iz Niša, i P.S. iz Niša zbog krivičnog dela pranje novca", saopštilo je VJT.

S.Ž. je u svojstvu člana komisije za sufinansiranje jednog niškog festivala na osnovu prethodnog dogovora sa osumnjičenima D.Z. i S.D. izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli jednom niškom udruženju.

"Pri tome se ponuda za organizaciju festivala zasnivala na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, da bi nakon prebacivanja sredstava sa računa grada Niša na račun udruženja u ukupnom iznosu od 1.852.830,00 dinara, a u cilju izvlačenja novca i njegovog prisvajanja izvršili prenos imovine – novca sa znanjem da imovina potiče od kriminalne delatnosti, tako što su nabavili lažne fakture preduzetničkih radnji na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000,00 dinara, kao i na račun još jedne firme na koji je uplaćen iznos od 154.000,00 dinara. Novac je podignut od strane vlasnika navedenih preduzetničkih radnji i predat na ruke osumnjičenima, dok su preostala novčana sredstva i to u iznosu od 1.200.000,00 dinara preneli na račun jednog privrednog subjekta, a iznos od 88.230,00 dinara na račun jednog privrednog subjekta iz Niša", objašnjavaju u Višem javnom tužilaštvu.

I ostalim osumnjičenim osobama je određen pritvor od 48 sati.

(Kurir.rs/M.S./Foto: Profimedia, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track