ISPLIVALI NOVI DETALJI U ISTRAZI UBISTVA INVESTITORA!? Stojankin sin ne izlazi iz kuće, komšije tvrde: Ubila ga je zbog dela placa koji mu je PRODAO NJEN PASTORAK! Pominje i sumu od 200.000 evra
Foto: Printscreen, Vladimir Šporčić

ubistvo na zvezdari

ISPLIVALI NOVI DETALJI U ISTRAZI UBISTVA INVESTITORA!? Stojankin sin ne izlazi iz kuće, komšije tvrde: Ubila ga je zbog dela placa koji mu je PRODAO NJEN PASTORAK! Pominje i sumu od 200.000 evra

Crna Hronika -

Nikada nismo videli Stojanku sa investitorom, niti smo ikada čuli da joj je pretio, ali smo znali da se sa nekim spori oko dela placa koji je njen pastorak prodao Zoranu Trifunoviću, a ona to nije htela da prihvati.

Ovako tri dana od ubistva građevinskog investitora Zorana Trifunovića pričaju komšije penzionerke Stojanke Stojanović (69) koja ga je izrešetala nasred ulice zbog sukoba oko placa na Zvezdari, na kom je živela sa sinom.

Kako pričaju komšije koje su penzionerku osumnjičenu za ubistvo poznavale više od 20 godina, kažu da koren problema između nje i Trifunovića potekao od njenog pastorka, sina iz prvog braka njenog pokojnog muža.

- Kada joj je muž pre dvadesetak godina preminuo, jedan deo placa je dobio njegov prvi sin koji, doduše, koliko mi znamo ništa nije ni tražio. Po komšiluku postoje priče da je baš on svoju polovinu nasledstva prodao Trifnoviću - rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako nezvanično saznajemo, upravo zbog te prodate polovine se vodio spor pred sudom između pokojnog Trifunovića i Stojanovićke koji je u nedelju i kulminirao ubistvom investitora.

Ovaj spor je, prema rečima komšija, dugo trajao jer su često čuli razgovore Stojanke i njenog sina Marka na ovu temu.

Međutim, Stojankin sin Marko tvrdi drugačije. On je za medije ispričao da je investitor pretio da će njegovu majku prebiti i ubiti ako mu ne preda plac i kuću u kojoj žive kako bi on tu "digao zgradu".

- Godinama ju je maltretirao i ona je pukla. Rešila je da više ne živi u stranu i ubila ga je. Zbog njega je čak i obolela, ali nije htela da mi priča šta se dešava i da joj preti - ispričao je njen sin.

Komšije iz ulice Olge Jovanović, u kojoj je Stojanovićeva živela, kažu da veruju da se iza ubistva krije "nešto mnogo veće" i "veći ulog". Navodno, Trifunović joj je ponudio 200.000 evra za plac i kuću kako bi tu gradio zgradu, piše Blic.

Ove informacije za sada nisu zvanično potvrđene.

Trifunović je inače u javnosti poznat i od pre 10 godina kada se o njemu pisalo nakon što ga je jedna porodica sa Zvezdare optužila da je poslao batinaše u njihovu kuću kako bi ih izbacili i pretukli da bi se odselili iz nje. Navodno, Trifunović je sa njima ranije dogovorio da mu prodaju plac kako bi na njemu gradio zgradu i oni su na to pristali. Međutim nakon što se porodica posle nekog vremena nije iselila iz kuće, u njihov dom upalo je nekoliko momaka koji su pretukli muškarca i ženu i porazbijali im pola imovine.

Trifunović je tužilaštvu bio poznat i po nekim drugim krivičnim delima i protiv njega se vodilo nekoliko postupaka, međutim on nikada nije bio osuđen, niti ima dosije.

Sin Marko danima ne izlazi iz kuće

Stanari ove male ulice na Zvezdari ostali su šokirani postpukom svoje komšinice, te prema rečima našeg sagovornika niko nije posetio Stojankinog sina Marka koji gotovo nije izašao iz kuće otkad je ona privedena.

- Niko ga i ne viđa i ne izlazi iz kuće - kaže jedan od Stojankinih komšija.

Podsećamo da je Stojanka Coka Stojanović (69) priznala da je sinovljenim pištoljem ubila investitora Zorana Trifunovića u blizini njegove kancelarije u Bulevaru kralja Aleksandra.

Njoj je Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana. Ona se prethodno na saslušanju u tužilaštvu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Ubijeni Trifunović inače je rodom iz Jagodine, ali već godinama je živeo na Voždovcu, dok je u Bulevaru imao kancelariju ka kojoj je krenuo kada je u nedelju ujutru ubijen.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track