TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU: Građevinac radio na crno, pao sa skele i POGINUO!
Foto: Vladimir Šporčić, Ilustracija

NESREĆA

TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU: Građevinac radio na crno, pao sa skele i POGINUO!

Crna Hronika -

Tomislav Stojiljković (42) podlegao povredama koje je zadobio tokom izgradnje poslovnog kompleksa na Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu

Tomislav Stojiljković (42), građevinski radnik koji je u petak oko 14 sati pao s visine tokom radova na unutrašnjem malterisanju zgrade na Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, preminuo je jutros u bolnici.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Stojiljković je najverovatnije pao sa skele koja je bila postavljena za mašinsko malterisanje.

- O nesreći na gradilištu i pogibiji radnika obaveštena je inspekcija rada, s obzirom na to da Stojiljković nije bio prijavljen. Iz inspekcije za rad rekli su da će sutra izaći na mesto nesreće - kaže izvor Kurira.

Crna statistika 8 radnika poginulo je u prvih sedam meseci ove godine 85 nadzora zbog povreda na radu obavila je inspekcija na gradilištima 29 odsto radnika radi neprijavljeno na građevinama

On navodi i da je o svemu obavešteno Treće osnovno tužilaštvo, koje je izdalo nalog da se prikupe svi dokazi kako bi se utvrdilo da li ima odgovornih za ovu tragediju.

- Po nalogu tužilaštva obavljen je uviđaj, fotografisano mesto nesreće i uzete su izjave od svih prisutnih - kaže sagovornik Kurira i navodi da je tužilaštvo naložilo i da se uzme izjava osobe koja je zadužena za bezbednost na radu na tom objektu, kao i šefa gradilišta.

Hronologija Poginuli radnici na gradilištu X Avgust 2018. Građevinski radnik M. Đ. (20) pao je s gradilišta u Ljubljanskoj ulici na Zvezdari, preminuo je posle tri dana. X Jul 2018. Kraljevački preduzetnik Dragan Nikolić preminuo je posle pada s građevine na kojoj je radio. X April 2018. M. Z. (57) poginuo je prilikom pada sa skele dok je izvodio građevinske radove u Ulici Slavka Ćuruvije. X Decembar 2017. Marko Radović (37) iz Aranđelovca poginuo je dok je pokrivao krov hale u kompaniji "Peštan".

foto: Marina Lopičić

Podsetimo, ovo je već druga tragedija u kojoj je, u poslednjih desetak dana, nastradao radnik koji je neprijavljen radio na gradilištu. U stravičnoj nesreći koja se dogodila 29. avgusta na gradilištu između Ulice kneza Miloša i Sarajevske u Beogradu, na mestu nekadašnje Ambasade SAD poginuo je radnik Nebojša Turović (56) kad se na njega obrušio potporni zid. Nebojša je, kako je Kurir pisao, nastradao naočigled rođenog brata Slaviše, koji je bio na nekoliko metara od njega.

Kolege Radovi u toku, ne znamo ko je nastradao Na gradilištu na kom je u petak nastradao Tomislav Stojiljković juče su se neometano odvijali radovi. Radnici koje smo zatekli tvrdili su da ne znaju da im je kolega samo dan ranije pao. - Nismo čuli da se to desilo, danas smo tek stigli. Radovi teku, nije bilo zastoja - rekao je jedan od radnika koje smo juče zatekli na gradilištu.

(Kurir.rs/J. Spasić - D. Stamenković/foto Ilustracija, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track