sa visine od 65 metara

KURIR NA LICU MESTA, STRAVIČNA NESREĆA NA GRADILIŠTU BEOGRADA NA VODI: Poslovođa i geometar pali sa 60 metara visine, pogrebna kola odnela tela poginulih radnika (KURIR TV)

Crna Hronika -

Kako Kurir nezvanično saznaje, dvojica poginulih imali su 26 i 41 godinu, bili su zaposleni u kooperantskoj firmi. Poslovođa i pomoćnik geometra prošli su kompletnu obuku, imali su punu opremu i bili uredno prijavljeni

BEOGRAD - Na gradilištu Beograda na vodi jutros, nešto posle 9.30 časova, poginula su dva radnika, saznaje Kurir. Oni su pali sa ploče na 17. spratu Kule B koja je u izgradnji.

1 / 27 Foto: čitalac Kurira

Reč je o visini od oko 65 metara, a kako Kurir nezvanično saznaje, jedan je poslovođa S. D., a drugi geometar A. Š. Nesrećni radnici imali su 26 i 41 godinu. Navodno i nezvanično, do nesreće je došlo kada je propala oplata, privremena konstrukcija, koja beton drži na mestu prilikom livenja dok ne očvrsne.

Kako Kurir nezvanično saznaje, dvojica poginulih bili su zaposleni u kooperantskoj firmi koja radi za Štrabag. Poslovođa i pomoćnik geometra prošli su kompletnu obuku, imali su punu opremu i bili uredno prijavljeni.

1 / 5 Foto: Vladimir Šporčić

Nešto posle 12 časova na mesto nesreće stigla su pogrebna kola i ponovo Hitna pomoć jer je najverovatnije nekom pozlilo. Pogrebna kola su potom odvezla tela nastradalih radnika.

foto: Vladimir Šporčić

Kompanija Beograd na vodi: Na našim gradilištima najviši standardi bezbednosti

Kompanija "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront) saopštila je danas da se na svim njihovim gradilištima primenjuju najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i da će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na njihovom gradilištu u kojoj su poginula dva radnika. Kompanija je izrazila žaljenje zbog tragičnog događaja i izjavila saučešće porodicama radnika, prenosi Beta.

"Na svim gradilištima kompanije Belgrade Waterfront, uključujući i gradilište na kome je glavni izvodjač radova kompanija Strabag, primenjuju se najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera", navodi se u saopštenju. Dodali su da u realizaciji projekta angažuju isključivo renomirane izvodjače sa visokim standardima u primeni propisa iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i da sve zgrade prolaze kroz redovne provere koje se primenjuju pri izvodjenju gradjevinskih radova, u skladu sa zakonom.

Štrabag: Nesrećan slučaj, radnici bili obučeni i prijavljeni

Kompanija Štrabag doo izrazila je danas žaljenje zbog gubitka života dva radnika, u nesrećnom slučaju, na gradilištu ˝Beograd na vodi˝. Radnici koji su na gradilištu izgubili život, su u potpunosti bili obučeni za sve situacije i moguća dešavanja i uredno prijavljeni, ističe se u saopštenju kompanije. Okolnosti ukazuju na to, da je u pitanju nesrećan slučaj, iako su primenjene sve propisane mere zaštite na svim pozicijama gradilišta, javlja Tanjug. Nažalost, i pored toga, došlo je do gubitka života, koji se nije mogao predvideti, niti sprečiti merama zaštite, navode u kompaniji.

"Strabag doo, kao društveno odgovorna kompanija, vodi računa o svakom detalju i svim zaposlenim licima. Ljudski faktor je nažalost sveprisutan u ovakvim delatnostima, a Štrabag će preduzeti, kao i do sada, implementaciju najviših standarda kako bi svi zaposleni bili maksimalno bezbedni", navodi se u saopštenju.

foto: čitalac Kurira

Zasad nisu poznate tačne okolnosti kako je došlo do ove stravične nesreće osim da su pali sa više od 65 metara visine. Uviđaj i istraga su u toku.

Na mestu tragedije odmah su obustavljeni radovi. Na licu mesta su hitna pomoć i petora kola policije sa ekipom forenzičara - svi su odmah došli, ali nesrećnim ljudima nije bilo spasa.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Potvrda i iz Hitne pomoći

Na gradilištu Beograda na vodi jutros su poginula dva radnika, izjavio je za Tanjug portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac. Prema njegovim rečima, poziv je upućen hitnoj službi u 9.42 časova. Ekipe koje su izašle na teren pronašle su tela dvojice radnika i konstatovala smrt.

(Kurir.rs/J.Rafailović/Foto: Čitalac Kurira/Foto: Vlada Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track