Najnovije vesti

UŠLA JE U TISU I SAMO NESTALA: Dva mladića iz Sente spasli su devojčicu (15) koja je htela da se ubije, a ona im je kroz SUZE TRAŽILA SAMO JEDNO!
Foto: Saša Urošev

bravo za momke!

UŠLA JE U TISU I SAMO NESTALA: Dva mladića iz Sente spasli su devojčicu (15) koja je htela da se ubije, a ona im je kroz SUZE TRAŽILA SAMO JEDNO!

Crna Hronika

Miloš Bulajić (24) i Tomislav Petrović (25) izvadili iz reke maloletnu T. S. (15), koja je pokušala da se utopi nedaleko od gradske plaže u Senti
 

Učenica T. S. (15) iz Kikinde pokušala je u četvrtak kasno po podne da se utopi u Tisi, nedaleko od gradske plaže u Senti, ali su je u nameru da sebi oduzme život osujetili Senćani Miloš Bulajić (24) i Tomislav Petrović (25).

Ovi mladići zatekli su se, srećom, nedaleko od mosta i plaže sa bačke obale Tise, kada su primetili devojčicu kako ulazi u reku, a potom nestaje pod vodom.

Petrović o ovom herojskom činu nije želeo da govori, dok je reporter Kurira Bulajića, radnika JP "Putevi Srbije", zatekao na radnom mestu, na naplatnoj rampi kod Bačke Topole.

- Kolega i ja smo šetali kraj reke. Videli smo da se jedna crnokosa devojčica spušta sa keja i ide prema obali. Na sebi je imala trenerku, majicu i patike. Ništa nije ukazivalo na dramu koja je usledila pred našim očima. Da li je to bila intuicija ili nešto drugo, tek predložio sam Tomislavu da za trenutak zastanemo. Na naše iznenađenje, tako odevena ušla je u vodu do kolena i zastala. Kao da je nešto razmišljala. Po mojoj proceni, nije se zadržala tako duže od minuta. Onda je nastavila da se kreće, a ubrzo i da se davi - priseća se Miloš scene koja mu je još pred očima i dodaje:

Miloš Bulajić
Miloš Bulajićfoto: Saša Urošev

- Tomislav i ja smo se u magnovenju pogledali i sjurili se niz kej do obale. On je bio u šortsu i skočio je u Tisu prema devojčici. Uspeo je da je zgrabi. Dodao mi ju je, nakon čega sam je izvukao na obalu. Molila je da ne zovemo policiju. Prvo što nam je rekla bilo je: "Imam probleme s majkom, nemojte, molim vas, da zovete policiju". Ispostavilo se da je devojčica iz Kikinde, da ne zna da pliva, kao i da pohađa jednu srednju školu u Senti - rekao je Miloš.

Spasioci su se oglušili o devojčicine vapaje i odmah su pozvali policiju.

- Bolje ona da plače neko da je mi nosimo na duši. Ubrzo su se na lice mesta stvorile policija i Hitna pomoć. Pregledali su je i odneli u senćansku bolnicu. Tog kasnog popodneva, negde između 19 i 20 sati, na obližnjoj plaži bilo je još nekoliko starijih ljudi. Ko zna šta bi se sa devojčicom desilo da Tomislav i ja nismo u to vreme bili kraj Tise - iskreno priznaje Miloš.

Procedura Zadržana u bolnici

Devojčica T. S. (15) iz Kikinde hospitalizovana je u Opštoj bolnici u Senti. Kako saznaje Kurir, na telu nema vidljivih povreda. Ona će tamo provesti još nekoliko dana, kako nalaže redovna zdravstvena procedura. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti potvrdili su nam da su upoznati sa ovim slučajem. Navode da nema elemenata krivičnog dela.

(Kurir.rs/Saša Urošev/Foto:S.U.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...