CRNA HRONIKA OD PRE JEDNOG VEKA! HOROR NA SLAVIJI: Tramvaj raskomadao ženu pred kućom ljubavnika
Foto: Printscreen Facebook

Jeziv slučaj samoubistva u Beogradu

CRNA HRONIKA OD PRE JEDNOG VEKA! HOROR NA SLAVIJI: Tramvaj raskomadao ženu pred kućom ljubavnika

Crna Hronika -

Činovnica Ministarstva socijalne politike Ljubinka J. legla je na šine na početku Bulevara oslobođenja naočigled prolaznika u trenutku kad je u stanicu pristizala „desetka“.

Jezivo i dotad nezapamćeno samoubistvo potreslo je Beograd 23. maja 1934. u ranim jutarnjim satima, kad se gradom pronela vest da je devojku Ljubinku J. raskomadao tramvaj na Slaviji, nakon što je sama legla na šine, i to pred kućom svog ljubavnika.

Beogradska štampa izvestila je sutradan da je nesrećna devojka nekoliko minuta uoči pogibije stajala na Bulevaru oslobođenja i nervozno šetala. Pažnju je privukla mnogim prolaznicima, što zbog svog otmenog izgleda, što zbog neobičnog i unezverenog ponašanja. U trenutku kad se na vidiku pojavio tramvaj broj 10, njena nervoza je kulminirala, da bi posle nekoliko sekundi izletela na kolovoz i legla na šine. Tramvajdžija, koji ju je odmah primetio, počeo je naglo da koči, ali je, nažalost, nesrećna žena bila isuviše blizu vozila.

foto: Printscreen Novine Vreme

Svedoci koji su sa ulice posmatrali stravičnu scenu počeli su da vrište i beže kako ne bi videli jeziv prizor raskomadane žene pod točkovima tramvaja. Svima je bilo jasno da je Ljubinka izdahnula na mestu, a po dolasku policije otkrivena je pozadina ove tragedije.

Naime, policajci su u Ljubinkinoj torbi pronašli papir s porukom upućenom izvesnom Draganu V.

foto: Printscreen Novine Vreme

„Dragane, šta od mene učini? Tvoja poslednja utešna reč za mene bila je da pošalješ onog brata svog da me ispesniči nasred ulice pred celim svetom“, pisalo je, između ostalog, u oproštajnoj poruci. Nedugo zatim na mesto nesreće došao je Ljubinkin brat, koji je okupljenim novinarima ispričao nekoliko detalja o ljubavnom životu svoje sestre. Ljubinka i Dragan viđali su se bezmalo tri godine, da bi nekoliko meseci uoči tragedije krenuli problemi. Dragan je počeo da je izbegava, što je ona vrlo teško podnosila. Draganov brat, međutim, koga je Ljubinka optužila da ju je išamarao nekoliko sati uoči njenog samoubistva, tvrdio je da je do raskida ljubavnika došlo nakon što je njegov brat saznao da boluje od nervne bolesti. Ljubinka je, međutim, nastavila da ga proganja mimo njegove volje, preteći mu više puta da će se ubiti.

Druga strana

BRAT NEGIRAO PESNIČENJE

Brat Dragana V., koga je u oproštajnom pismu Ljubinka optužila da ju je udario na ulici, negirao je ove navode, tvrdeći da je u pitanju smišljena kleveta kako bi se ukaljao ugled njegove porodice. On je potvrdio da se samo verbalno sukobio s Ljubinkom kad ju je zatekao pred kućom, što je i njegovog brata veoma uznemirilo. Ljubinkina porodica, je međutim, optužila Dragana za njenu smrt, a potom u slučaj uvukla i sud.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/ Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track