NOVA DROGA STIGLA U SRBIJU: Zovu je Božja droga, izaziva jake halucinacije, veoma je opasna a evo o čemu se zapravo radi... (FOTO)
Foto: MUP Srbije

borba protiv droge

NOVA DROGA STIGLA U SRBIJU: Zovu je Božja droga, izaziva jake halucinacije, veoma je opasna a evo o čemu se zapravo radi... (FOTO)

Crna Hronika -

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapsili su R.A. (1988) iz Beograda kod koga je pronađeno tri litre narkotika, za koje se osnovano sumnja da se radi o psihoaktivnoj kontrolisanoj supstanci DMT (dimetiltriptamin), saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da se radi o takozvanoj "Božjoj drogi", koja je po prvi put zaplenjena od strane nadležnih organa na teritotoriji Republike Srbije.

"Navedena psihoaktivna supstanca upućena je u vidu pošiljke iz Kolumbije u Republiku Srbiju, gde je osumnjičeni R.A. preuzeo. Akcija hapšenja i zaplene narkotika sprovedena je u sklopu saradnje sa partnerskim službama Savezne Republike Nemačke", piše u saopštenju.

foto: MUP Srbije

Osumnjičenom R.A. određeno je zadržavanje, nakon čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače DMT se najčešće se unosi udisanjem isparenja ili oralno, a u zavisnosti od količine izaziva različite efekte od kratkih psihodeličnih stanja do veoma jakih halucinacija.

Dešava se da uživaoci totalno izgube veze sa realnošću, što može biti izuzetno opasno. Uživaoci tvrde da imaju razna spiritualna iskustva zbog čega je i nazivaju Božja droga.

Inače, DMT je takođe primarna psihoaktivna materija u napitku Amazonskih indijanaca koji se koristi za proročke i medicinske svrhe.

(Kurir.rs/R.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track