NATRPALI KOLA ŠVERCOVANIM DELOVIMA ZA TRAKTORE, ALI NA OVO NISU RAČUNALI: Policajci videli da su vozila polegla, pa ih zaustavili na auto-putu (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

akcija carinika

NATRPALI KOLA ŠVERCOVANIM DELOVIMA ZA TRAKTORE, ALI NA OVO NISU RAČUNALI: Policajci videli da su vozila polegla, pa ih zaustavili na auto-putu (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom, na auto-putu Subotica - Novi Sad, otkrili dva automobila puna krijumčarenih delova za traktore, kao i delova za roletne i prozore, saopštila je Uprava carina.

Pripadnici MUP-a su u blizini Vrbasa radi kontrole zaustavili "citroen" i kombi "folksvagen" koji su se usled opterećenja kretali vidno sporije nego što je predviđeno.

foto: Uprava Carina Srbije

Tada je, navodi se, prilikom pregleda "citroena" subotičkih registarskih oznaka, kojim je putovao 32-godišnji stanovnik Kelebije, u gepeku pronađena veća količina delova za traktore, među kojima je najviše bilo četkica alternatora, sajli, ručica i štelni.

Međutim, oprema za traktore nije bila jedina krijumčarena roba, jer su u istom automobilu pronađene i dve putne torbe pune ženske garderobe: suknji, haljina, bluza, sakoa.

foto: Uprava Carina Srbije

I u kombiju novosadskih registarskih oznaka kojim je putovala 45-godišnja stanovnica Temerina, u prtljažniku je pronađeno još delova za traktore, ali i za prozore i roletne, kao i manja količina ženskih cipela i tašni.

Najviše je bilo delova roletni: metalnih žica od tri metra - više od 800 komada, 650 mehanizama za roletne i 280 ručica za venecijanere...

Pošto vozači nisu posedovali nikakvu dokumentaciju o plaćenim carinskim dažbinama na robu stranog porekla, krijumčareni tovar privremeno je zadržan do okončanja prekršajnih postupaka, a i automobil i kombi su takođe privremeno zadržani, jer vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu njihove vrednosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track