MILAN RADONJIĆ O IZVEŠTAJIMA TELEKOMUNIKACIJA: Neko je menjao podatke, nikada se nisam čuo s Kurakom!
Foto: Profimedia

slučaj ćuruvija

MILAN RADONJIĆ O IZVEŠTAJIMA TELEKOMUNIKACIJA: Neko je menjao podatke, nikada se nisam čuo s Kurakom!

Crna Hronika -

Milan Radonjić i Ratko Romić, bivši funkcioneri DB-a koji su optuženi da su učestvovali u ubistvu vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije osporili su danas pred Specijalnim sudom izveštaj o telekomunikacijama i baznim stanicama koji je ranije izveden kao dokaz, tvrdeći da je neko tim podacima manipulisao, odnosno menjao ih.

Podsetimo, osim dvojice pomenutih, za ubistvo su optuženi i Radomir Marković i Miroslav Kurak koji je u bekstvu.

- Sa Miroslavom Kurakom nikada se u životu nisam čuo, ni telefonom, ni pismom, ni razglednicom. Ovakve manipulacije ne može da uradi svako, ali ni zbog sebe ni zbog vas o tome ne mogu da govorim javno. Možda ne umem da napišem knjigu, ali o tome sve znam - rekao je Radonjić, ne sporeći da se toga dana, 11. aprila 1999. možda čuo sa Romićem jer su "svakodnevno bili u komunikaciji", ali i sa Markovićem koji mu je bio nadređeni i kog je, čim mu je javljneo obavestio o ubistvu Ćuruvije.

- Bio sam kod kuće, odmah sam pozvao Radomira Markovića i tada sam prvi put u razgovoru sa njim i izgovorio ime Slavka Ćuruvije - rekao je on.

Romić nije osporio kontakte sa Kurakom i Radonjićem, ali je kao i njegov nekadašnji kolega izjavio da su u izveštaj ubačeni kontakti sa osobama sa kojima nikada nije kontaktirao, uz opasku da to nije "uradila BIA".

- Sa Radonjićem i Kurakom sam se čuo svakodnevno i tu nema ničeg netipičnog, ali mi je inputiran kontakt sa Markom Žarkovićem s kojim se nikada nisam čuo - rekao je on i naveo da je i toga dana kao i svakog drugog, na putu od kuće do posla i nazad, prolazio istom maršutom koja uključuje i Takovsku ulicu.

Branilac Radonjića i Romića Zora Dobričanin Nikodinović navela je da ne zna šta je cilj ovakvih dokaza, osim prikrivanja pravih izvršilaca.

(Kurir.rs/J.S./Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track