DECA NAŠLA LEŠ U PORTI CRKVE: Crkvenjak umro dok je brao orahe!
Foto: Profimedia

Užas u crvenoj crkvi

DECA NAŠLA LEŠ U PORTI CRKVE: Crkvenjak umro dok je brao orahe!

Crna Hronika -

Vidoje K., koji je godinama radio kao zvonar u božjoj kući kod Bele Crkve, preminuo od srčanog udara u dvorištu svetinje, a njegovo telo našla su deca koja su se igrala na imanju pored

Vidoje K. (49), bivši crkvenjak pravoslavnog Hrama Blagoveštenja u mestu Crvena Crkva kod Bele Crkve, pronađen je u petak mrtav u porti te svetinje.

Kako saznajemo, nesrećni čovek najverovatnije je preminuo prirodnom smrću dok je brao orahe, a njegovo telo pronašla su deca koja pohađaju osnovnu školu čije se dvorište nalazi tik uz crkveno.

policija izašla na mesto tragedije
policija izašla na mesto tragedijefoto: Vladimir Šporčić

- Deca su se igrala u školskom dvorištu i u popodnevnim časovima im je lopta upala na posed Hrama Blagoveštenja. Jedan mališan otišao je po loptu i zatekao je Vidoja kako nepomično leži pored oraha. Dete je odmah pozvalo drugove i tek tada su shvatili da je čovek mrtav, pa su odmah obavestili starije - kaže izvor Kurira.

Imao srčani udar

Hitna pomoć je samo mogla da konstatuje smrt.

- Sumnja se da je umro od srčanog udara. Pošto nema nikakvih sumnjivih okolnosti, nije pokrenuta istraga, a odmah su obavešteni dalji rođaci - objašnjava naš sagovornik.

Sanja Đorđević, Vidojeva snaja, kaže da su ona i suprug, inače brat od tetke preminulog, od policije saznali tragičnu vest.

Išao u nadnicu

- Bio je zaposlen u crkvi kao zvonar, ali već godinu ili dve ne radi tamo. Mnogo se mučio, išao je u nadnicu da bi zaradio za hleb. Jedva je sastavljao kraj s krajem. Otkako mu je majka umrla pre devet godina, živeo je potpuno sam - kaže Snaja.

Vidoje K. sahranjen je juče u 15 sati na lokalnom groblju u Crvenoj Crkvi.

Meštani Niko ne zna kako je umro

Meštani Crvene Crkve, međutim, od nesrećnog slučaja u crkvenoj porti skloni su da naprave misteriju. - Niko ne zna kada je Vidoje umro, ni koliko je ležao u porti. Priča se da je mlatio orahe, pa se zbog nečega popeo na zid ili samo drvo, pa odatle pao, jer kažu da su na njemu videli neke modrice i ogrebotine. On nije bio loš čovek, ali je voleo da popije i juri žene - dodali su meštani.

(Kurir.rs/ J.Ivić/ Foto:Ilustracija Profimedia, Vladimir Šporčić )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja