UMIRALE U NAJGORIM MUKAMA: Sestre izgorele, majka kritično!
Foto: Printscreen

Detalji stravičnog požara u Novom Pazaru

UMIRALE U NAJGORIM MUKAMA: Sestre izgorele, majka kritično!

Crna Hronika -

Šemsa (25) i Alisa (33) Mujković izgubile život kad ih je plamen progutao dok su stajale na terasi svog zapaljenog stana, dok se njihova majka Anica (60) bori za život

Policija je identifikovala žrtve stravičnog požara koji je u subotu izbio u stanu u zgradi Bor u Ulici Rasima Halilovića u Novom Pazaru, a reč je o rođenim sestrama Šemsi (25) i Alisi (33) Mujković. Njihova majka Anica zadobila je teške opekotine i lekari novopazarske bolnice još uvek se bore za njen život.

užas na mestu tragedije
užas na mestu tragedijefoto: Kurir

Kako saznajemo, iza izgorele Alise ostalo je četvoro maloletne dece koja su u subotu pukom srećom izbegla sigurnu smrt.

- U stanu na četvrtom spratu zgrade Bor živela je Anica sa dve ćerke i maloletnim sinom Senadom. Starija ćerka Alisa je razvedena, a njena deca, od kojih najstarije ima sedam godina, a najmlađe tri, žive kod oca. Deca svake subote dolaze kod majke, ali pre dva dana, kada je izbio požar, otac ih ujutru nije doveo kod Alise pošto od obaveza nije stigao. Tako su dečica pukom srećom izbegla da izgore živa sa majkom i tetkom - kaže jedan komšija

Mujkovića i dodaje da u trenutku izbijanja požara kod kuće nije bio ni Senad.

Brat otišao po doručak

- On je otišao do prodavnice po doručak i, kada se vratio, nije mogao da uđe u stan pošto se on pretvorio u buktinju. Nesrećnik je sa komšijama pokušavao da ugasi plamen, ali nije uspeo. I on je, navodno, gledao kako vatra guta njegove sestre i majku, koje su bespomoćno stajale na terasi i dozivale pomoć, dok je vatra kuljala iz sobe i bukvalno ih pržila - kaže komšija.

U stanu Mujkovića juče su se okupile komšije i prijatelji, koji su čistili zgarište.

satima gasili buktinju
satima gasili buktinjufoto: Kurir

- U njihovom stanu je bukvalno sve izgorelo, ostali su samo metalni ramovi kreveta. Temperatura u stanu je bila toliko velika da je sa zidova i plafona otpao i malter. Stan izgleda kao iz horor filmova. Strašno. Nesrećne žene stradale su u najgorim mukama - kaže komšija.

Šta je izazvalo vatrenu stihiju još uvek nije poznato, ali nezvanični podaci iz istrage ukazuju na to da je vatra najverovatnije krenula iz furune, te da je potom zahvatila plinsku bocu, koju su majka i ćerke koristile za kuvanje. Međutim, sestre nastradalih žena Senada i Sabaheta tvrde da one nisu imale nikakav šporet u stanu.

Živele bez struje

- Majka i sestre su 12 godina živele bez struje, koja im je isključena. Nisu imale ni šporet, ni furunu, ni drva. Kuvale su na plinskoj boci. Zaista ne znamo šta je zapalilo stan - rekle su vidno potresene sestre.

Prema rečima komšija i poznanika nesrećne porodice, Anica, Šemsa i Alisa živele su u teškim uslovima i siromaštvu.

uništena zgrada
uništena zgradafoto: Kurir

- One su dobri ljudi. Siromašno su živele. Njihov otac je kupio ili dobio od preduzeća taj stan pre 30 godina, a on je umro pre desetak godina. Njih tri su bile korisnice Centra za socijalni rad, a pomagale su im komšije tako što su im povremeno davale stvari i hranu - kaže komšija i dodaje da su majka i ćerke skupljale sekundarne sirovine.

(Kurir.rs/ Z. Šaponjić- D. Stamenković/ Foto: Printskrin)

Gradonačelnik obećao pomoć Proglašen dan žalosti u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je juče porodicu nastradalih sestara i obećao im pomoć, a juče i danas je u Novom Pazaru proglašen dan žalosti. - Alisa i Šemsa biće sahranjene danas na groblju u Novom Pazaru. Komšije i poznanici će pomoći oko pogreba. Svi su se skupili i juče čistili stan i zgradu. Velika tragedija je zadesila Novi Pazar - kaže jedan meštanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track