BLIZANCI KRIMINALCI: Pecko i Necko sejali su strah u Obrenovcu, a nisu mogli da podnesu razdvajanje ni u zatvoru
Foto: Profimedia

fenomen

BLIZANCI KRIMINALCI: Pecko i Necko sejali su strah u Obrenovcu, a nisu mogli da podnesu razdvajanje ni u zatvoru

Crna Hronika -

Nenad Milosavljević (41) Necko optužen je za ranjavanje Ilije B. u Obrenovcu ove godine: ovog puta nije ga spaslo to što je kao u slučaju ubistva 2006. godine i njegov brat blzanac Predrag bio pod istragom, jer ga je odao-ožiljak na glavi!

Milosavljević je, kako pokazuje istraga, u Obrenovcu 10. februara ove godine upucao Iliju B. koji je u obračunu zadobio lake telesne povrede.

foto: Profimedia

Policija je, na osnovu opisa napadača koji su dali oštećeni i očevici, istragu svela na dvojicu osumnjičenih - braću blizance Predraga i Nenada.

Međutim, bez konkretnijih dokaza, istraga je ostala ukopana u mestu, jer prosto nije bilo moguće identifikovati koji je od dvojice Milosavljevića povukao oroz. Obojica su odbila da priznaju zločin, ili optuže onog drugog za njega.

O njihovoj bratskoj povezanosti govorilo se još 2006. godine, kada su bili pod istragom za ubistvo Jovice Ćirića (48), zvanog Joca Pedala, u kafiću "Zez" u Obrenovcu. Veštaci su na tom suđenju - na kom je ipak Nenad osuđen za ubistvo na mah - utvrdili da se radi o "jednoj duši u dva tela".

Tužioci i policija tada su muku mučili da otkriju ko je vinovnik ubistva Ćirića, a sa sličnim su se problemima sreli i u ovom slučaju. Međutim, ovoga puta dosetili su se verovatno jedinog znaka razlikovanja dvojice blizanaca - ožiljka koji Necko ima na glavi. Nakon novog razgovora sa svedocima i pregledanja snimaka sigurnosnih kamera, to je bio jedan od glavnih dokaza.

foto: Zorana Jevtić

Zbog blizanaca napravljen presedan

Inače, javnost u Srbiji zaintrigirala je priča o Pecku i Necku još te 2006. godine. Nakon hapšenja blizanaca, dok je još trajala istraga, prema njima je učinjen i do sada nezabeležen presedan: braća su smeštena u istu ćeliju u istražnom pritvoru u Centralnom zatvoru.

Koliko je neobična takva odluka, govori i praksa prema kojoj saizvršioci u nekom krivičnom delu ne samo što nikada ne dele ćeliju, nego se i ne puštaju u šetnju u istom periodu i uopšte nije im dozvoljena nikakva komunikacija.

Ipak, uprava zatvora, ali i sudija i tužilac, takvu su odluku doneli jer su blizanci bili toliko vezani jedan za drugog da nisu mogli da podnesu razdvojenost.

- Blizanci su proveli u pritvoru gotovo dve godine. Istražni sudija je dozvolio da budu u istoj ćeliji, iako im je bilo stavljeno na teret da su saizvršioci. Prilikom posete advokata izvođeni su zajedno, a nisu razdvajani ni prilikom transporta do Palate pravde - govorio je svojevremeno medijima njihov advokat Miroslav Todorović.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track