BRZA AKCIJA NS POLICIJE: Uhapšena ČETVORKA koja je pretukla albanske mladiće u Futoškoj ulici
Foto: Beta/Dragan Gojić

Novosadska policija rasvetlila napad

BRZA AKCIJA NS POLICIJE: Uhapšena ČETVORKA koja je pretukla albanske mladiće u Futoškoj ulici

Crna Hronika -

NOVI SAD - Novosadska policija rasvetlila je napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni u Futoškoj ulici.

Uhapšeni su Vladimir R. (22), Dušan R. (23), obojica iz Bačkog Novog Sela, Milan Z. (19) iz Rakovca i Jovan P. (24) iz Sremske Kamenice zbog sumnje da su u nedelju, oko pola tri ujutru, u Futoškoj ulici pretukli i naneli teške telesne povrede devetnaestogodišnjaku iz Prizrena, a lakše povrede dvadesettrogodišnjaku iz Novog Sada.

Povređeni mladići su albanske nacionalnosti. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.

- Policija je posle intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično delo.

Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage.

Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine - rekao je Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

(Kurir.rs/S. S./Foto: Beta/Dragan Gojić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track