napadnuti mladići srpski su državljani

VUČIĆ NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA ALBANSKE MLADIĆE U NOVOM SADU: Lično bih ih posetio da ne letim za Kazahstan! Mi nismo divljaci, napadači da budu pronađeni i najstrože kažnjeni! (KURIR TV)

Politika -

MLADENOVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, obraćajući se novinarima uživo u Mladenovcu, oštro osudio napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu.

Nešto kasnije je u Beogradu rekao i da mu je žao što sticajem okolnosti, odnosno zbog leta za Kazahstan, gde ide u službenu posetu, neće moći već danas da lično obiđe u novosadskoj bolnici dva mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je rekao da je čim je dobio informaciju o napadu na njih tražio od policije da taj slučaj urgentno reši i da napadači budu što pre pronađeni i najstrože kažnjeni, a kako list nezvanično saznaje, predsednik Srbije je naložio ministru policije Nebojši Stefanoviću da danas po podne obiđe povređene mladiće.

- Napadači na Albance moraju biti otkriveni - ponovio je Vučić i istakao da u Srbiji svako mora da se oseća slobodno bez obzira na nacionalnost.

- To ne sme da se dešava i tužan sam što odlazim odmah posle ovoga u Kazahstan, inače bih otišao da ih posetim - rekao je Vučić na panelu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

- Svako u Srbiji mora da se oseća slobodno. Radićemo na tome. Obezbedićemo slobodno okruženje. Videćete da ćemo naći počinioce koji su izvršili napad - rekao je Vučić i dodao da nije tako svuda u regionu.

- Tražim od MUP da pronađe napadače, mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i niko ne sme da napada nekoga samo zato što je Albanac. Kako da tražim od Stoltenberga da zaštiti Srbe na KiM, ako mi nismo u stanju da sačuvamo nekoga u našoj zemlji - poručio je predsednik.

Predsednik je poručio i da svi građani Srbije moraju da imaju jednaku zaštitu, te zatražio da napadači budu što pre pronađeni i najstrože kažnjeni.

- Dobio sam sada vest o napadu na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu. To su srpski državljani. Tražim od MUP da pronađe ljude koji su napadači na dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku zaštitu, poručio je Vučić.

On je istakao da Srbija želi da bude zemlja koja privlači najviše ljudi iz svih zemalja sveta.

foto: Kurir TV

- Oni koji misle da mogu da se ponašaju drugačije moraju da znaju da će naići na veoma čvrst odgovor države - podvukao je Vučić.

Podsetimo, Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada saopštila je juče da su dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu, od kojih je jedan teško povređen i njegov život je u opasnosti.

Incident se dogodio u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici, kada je dvojicu mladića albanske nacionalnosti G.B. i Č.M, obojica 1999. godište, napala je "za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog vidljivog povoda, sem što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku", navela je Matica u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track