NESREĆA U FABRICI MILAN BLAGOJEVIĆ U LUČANIMA: Eksplodirala presa u pogonu, povređen radnik
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

ISTRAGA U TOKU

NESREĆA U FABRICI MILAN BLAGOJEVIĆ U LUČANIMA: Eksplodirala presa u pogonu, povređen radnik

Crna Hronika -

Radnik Z.N. (53) lakše je povređen jutros nakon eskplozije prese u fabrici "Milan Blagojević Namenska" u Lučanima.

Povređeni je odmah prevezen u bolnicu u Čačku, gde mu je ukazana medicinska pomoć, a prema rečima dežurnog lekara, radi se o lakšim povredama mekog tkiva.

"Radnik je primljen na odeljenje hirurgije sa lakim telesnim povredama, opšteg je dobrog stanja i ima povrede mekih tkiva", kazala je portparolka Opšte bolnice u Čačku Biljana Kočović.

Stručna komisija, koju je odmah formirao direktor fabrike, pregledala je snimke i uočila, kako navode, da radnik nije poštovao propisanu proceduru.

Incident se dogodio jutros u 07.45 časova tokom procesa rada u pogonu raketnog goriva.

foto: Youtube Printscreen

Fabrika: Radnik nije poštovao propise rada

Vojna fabrika "Milan Blagojević" u Lučanima saopštila je danas da je radnik lakše povređen u nezgodi u fabrici zbog toga što "nije poštovao propise rada".

"Do nezgode u fabrici je došlo u 7.45 časova tokom rada na presovanju proizvoda, a analizom video nadzora utvrđeno je nepoštovanje propisa rada", navedeno je u saopštenju.

Prema navodima u saopštenju, radnik je "suprotno propisima, pre završetka ciklusa rada prese ušao u prostoriju u kojoj se presa nalazi".

Fabrika ističe da je po hitnom postupku formirana stručna komisija za ispitivanje okolnosti pod kojima je došlo do povređivanja radnika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track