SPECIJALNI SUD ODREDIO PRITVOR ZA POHAPŠENE NA VOŽDOVCU: Dilovali kod osnovne, drogu krili u školskom dvorištu
Foto: MUP Printscreen

5 OSUMNJIČENIH POD ISTRAGOM

SPECIJALNI SUD ODREDIO PRITVOR ZA POHAPŠENE NA VOŽDOVCU: Dilovali kod osnovne, drogu krili u školskom dvorištu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv pet osoba sa beogradske opštine Voždovac, koje su uhapšene pod sumnjom da su prodavale drogu u blizini osnovnih i srednjih škola, i predložilo da se svima odredi pritvor od 30 dana.

foto: MUP Printscreen

Beogradska policija uhapsila je u utorak na Voždovcu petočlanu kriminalnu grupu koju sumnjiči da je prodavala narkotike u blizini osnovnih i srednjih škola i kod njih zaplenila 9,5 kilograma marihuane.

Uhapšen je M.E. (21), koji je označen kao organizator grupe, i S.A. (21), M.N. (18), K.S. (21) i T.A. (18). Pored droge, kod njih je pronađen i jedan pištolj i 25 metaka.

Sumnja se da su članovi te kriminalne grupe narkotike skrivali u napuštenim vozilima koja su ostavljali na parkinzima, dok su manje količine, spremne za dalju prodaju, skrivali u dvorištima osnovnih i srednjih škola.

Pripadnici grupe, prema navodima policije, marihuanu su preko maloletnika prodavali u školskim dvorištima i u blizini osnovnih i srednjih škola na Voždovcu.

Pritvor do tri meseca za dilovanje droge učenicima

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do tri meseca prema petoro osumnjičenih za prodaju marihuane uglavnom gimanazijlcima Osme beogradske gimnazije. Prethodno je sudija Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv svih petoro osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i preprodaje droge.

foto: MUP Printscreen

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenima.

Na to rešenje oni imaju pravo da izjave žalbu u roku od tri dana.

Zbog opasnosti od bekstva, postojanja osobitih okolnosti da će u toku postupka uticati na svedoke, kao jer bi u kratkom roku mogli da ponove delo pritvor je određen prema E.M, A.S. i S.K.

Prema N.M. pritvor je određen postojanja osobitih okolnosti da će u toku postupka uticati na svedoke, kao jer bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično, a prema A. T. zbog postojanja osobitih okolnosti da će u toku postupka uticati na svedoke.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track