Najnovije vesti

OTKRIVENO KO STOJI IZA NAPADA NA KLUB U BETON HALI: Navijač Partizana uhapšen zbog divljanja u Komitetu! EVO PO ČEMU JE POZNAT
Foto: Ana Paunković, Printscreen

HULIGANI

OTKRIVENO KO STOJI IZA NAPADA NA KLUB U BETON HALI: Navijač Partizana uhapšen zbog divljanja u Komitetu! EVO PO ČEMU JE POZNAT

Crna Hronika

Miloš H. (25), koji je odranije poznat policiji, sumnjiči se da je bio u grupi vandala koja je pretukla obezbeđenje i razbila inventar u beogradskom klubu
 

Miloš H. (25), navijač Partizana, koji je odranije poznat policiji, uhapšen je juče zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje sa grupom huligana učestvovao u napadu na obezbeđenje kluba "Komitet" u Beton hali.


Miloš H. je, kako se sumnja, bio u grupi od dvadesetak huligana, koji su identifikovani i čije se hapšenje ubrzo očekuje.


- On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničkog ponašanja. Sumnjiči se da je, zajedno sa više osoba koje su identifikovane, pretukao nekoliko ljudi i polomio inventar u jednom beogradskom ugostiteljskom objektu. Policija intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja, koji su identifikovani - potvrdio je juče MUP u saopštenju.

 

foto: Marina Lopičić


I ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je juče da se očekuje da i ostali vinovnici napada uskoro budu uhapšeni.


Kako je Kurir pisao, sumnja se da iza vandalskog napada stoji grupa huligana, najverovatnije navijača Partizana, i to zbog sukoba oko poslova obezbeđenja.
- Na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera okolnih objekata, ali i izjava brojnih svedoka koji su te noći bili u tek otvorenom noćnom klubu, huligani, koji su maskirani i naoružani bejzbol palicama uleteli u lokal u kom je bilo oko 200 gostiju, brzo su identifikovani - kaže izvor Kurira iz istrage.

Poznat policiji
Pravio nerede u Republici Srpskoj


Miloš H., koji je navodno navijač Partizana, odranije je poznat policiji. On je u oktobru 2016. bio proteran iz Republike Srpske, zajedno sa grupom navijača koji su, kako se sumnjalo, došli dan pre lokalnih izbora u Prnjavor kako bi izazvali incidente. Među uhapšenima, kako su mediji preneli, tada je bio i Dragan Đurđević, vođa navijačke grupe Grobara, koji je 2009. bio hapšen zbog pretnji novinarki Brankici Stanković.

foto: Ana Paunković, Printscreen


Kako otkriva, uhapšeni Miloš H. odbio je da sarađuje sa istražiteljima i otkrije šta je bio motiv da te noći grupa maskiranih napadača upadne u lokal i razbije sve što im se nađe podruku.


Međutim, spekuliše se da je pozadina demoliranja kluba sukob oko poslova obezbeđenja između dve frakcije navijača Partizana i njihovih vođa, a koji navodno obezbeđuju veliki broj noćnih klubova.


- Trenutno primat u tim poslovima, kada je prestonica u pitanju, drže navijači Partizana, i ovo nije prvi sukob među njima. Jedna njihova grupa počela je da gubi uticaj, prvo na tribinama, a onda i u ovim unosnim poslovima. Sumnja se da je sukob upravo i izbio zbog toga što nisu uspeli da dobiju posao da obezbeđuju novi klub na atraktivnoj lokaciji - kaže izvor Kurira.


On dodaje i da su svedoci izjavili da su se huligani, od kojih su neki bili maskirani, ponašali kao vojska.


- Očigledno je da je napad, koji je trajao oko dva minuta, bio dobro organizovan i da ga je neko predvodio - kaže sagovornik Kurira.

 

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/foto Ana Paunković, Printscreen)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...