ZET BIVŠEG TRENERA PARTIZANA UBIJEN U RATU NARKO-KLANOVA!? Obračun počeo kad je nestalo 20 kilograma kokaina! OTVORENA SEZONA LOVA NA SRBE
Foto: Facebook, Saša Pavlić

Južnoafrička republika

ZET BIVŠEG TRENERA PARTIZANA UBIJEN U RATU NARKO-KLANOVA!? Obračun počeo kad je nestalo 20 kilograma kokaina! OTVORENA SEZONA LOVA NA SRBE

Crna Hronika -

Rade Dragojević, suprug sestre Vladimira Vermezovića, bivšeg trenera Partizana, ubijen je u sačekuši u Johanezburgu, a sumnja se da je on još jedna žrtva u ratu narko-klanova

Zet bivšeg trenera Partizana Vladimira Vermezovića, Rade Dragojević, zvani Ćentica, koji već dvadesetak godina s porodicom živi u Johanezburgu, ubijen je u pucnjavi koja se u ponedeljak dogodila u blizini tog grada.

Južnoafrička policija zvanično nije potvrdila identitet muškarca koji je posle pucnjave bio u komi i koji je juče podlegao povredama.

- Vatreni obračun dogodio se oko 10 sati. Muškarac je bio na benzinskoj pumpi u naselju Rivonija u Johanezburgu, kada je osumnjičeni za kojim se traga samo prišao automobilu, izvukao pištolj i počeo da puca - preneli su južnoafrički mediji.

foto: Printscreen Facebook

Vladimir Vermezović tvrdi On nije moj rođak

Uprkos jasnoj rodbinskoj povezanosti porodice Vermezović i najbližih srodnika pokojnog Dragojevića, o čemu svedoče brojne fotografije i komunikacija na društvenim mrežama, proslavljeni trener Partizana je negirao rodbinsku vezu sa ubijenim i njegovom suprugom. - Moj rođak? Imate pogrešnu informaciju - kratko je rekao Vladimir Vermezović za Kurir.

Živeo u Južnoj Africi

Prema nezvaničnim informacijama, ranjeni Dragojević se u Južnu Afriku preselio devedesetih godina zbog problema koje je sa zakonom imao u Srbiji.

Navodno, Dragojević se oženio sestrom Vladimira Vermezovića, Sanjom. Ona i Vermezovićeva supruga Mirjana su izuzetno bliske, a i Vermezović je s porodicom neko vreme živeo u Johanezburgu, gde je bio trener.

- Motiv pucnjave u ovom trenutku nije poznat, istraga je u toku - kratko su rekli iz policije.

Međutim, sagovornik Kurira upoznat s dešavanjima u južnoafričkom podzemlju navodi da se sumnja da je Dragojevićeva likvidacija nastavak obračuna koji je počeo posle nestanka 20 kilograma kokaina.

Podsetimo, pre nešto manje od mesec dana u filmskoj pucnjavi u Johanezburgu ubijen je Đorđe Mihaljević, srpski trgovac dijamantima. On je bio u svom "poršeu" kada su mu prišla dvojica napadača na motoru i u njega ispalila više hitaca, a potom pobegla u nepoznatom pravcu.

- Mihaljević i Dragojević su se poznavali i bili u dobrim odnosima. Za razliku od Dragojevića, koji dugo nije dolazio u Srbiju, sumnja se da je Mihaljevića života koštao sastanak koji je pre ubistva imao u Srbiji - otkrio je izvor Kurira.

foto: Zorana Jevtić

Sukob srpske i bugarske mafije

On navodi da su oni bili u bliskim odnosima sa Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem Mikijem, osuđenim ubicama Željka Ražnatovića Arkana, koji su takođe boravili u Johanezburgu. Miki je, podsetimo, ubijen u aprilu u Johanezburgu, na isti način kao i Mihaljević pre mesec dana.

- Oni su bili u bliskim odnosima i sa Darkom Kulićem, koji je u istom gradu ubijen u junu. Nijedna od ovih likvidacija nije rešena, ali su sve imale isti potpis. Policija JAR došla je do informacija da je povod za krvavi rat u podzemlju te države to što je navodno jedna grupa od druge ukrala 20 kilograma kokaina - otkriva izvor Kurira i dodaje da je najverovatnije reč o sukobu srpske i bugarske mafije.

On podseća da je na dan kada je ubijen Đuričić, on krenuo da se sastane sa odbeglim pripadnikom "zemunskog klana".

- U podzemlju ove države Srbi su veoma moćni, a veruje se da je s njima na vezi bio i Gorgije Darmanović, koji je likvidiran u Beogradu - navodi on.

Ubijeni Srbi iz JAR

- april 2018 - Milan Miki Đuričić, za kojim je Srbija tragala jer je bio osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je u sačekuši na semaforu u Johanezburgu, kada je krenuo na ručak s odbeglim pripadnikom "zemunskog klana"

- maj 2018 - Gorgija Gorg Darmanović, dvostruki agent iz JAR, ubijen je na Novom Beogradu, a navodno se dovodio u vezu s podzemljem te države. Spekulisalo se da je bio dobar prijatelj s Mikijem

- jul 2018 - u Johanezburgu, u istom delu grada u kom je ubijen i Milan Đuričić Miki, ubijen je Darko Kulić. Posle likvidacije, spekulisalo se da je likvidiran jer je znao ko je ubio Mikija Đuričića, a navodno je imao veze i sa ubistvom Gorgija Gorga Darmanovića

- septembar 2018 - Đorđe Mihaljević (44), trgovac dijamantima i zlatom, ubijen je u svom "poršeu", kada su mu dvojica napadača prišla na motorima dok je stajao na semaforu. U trenutku likvidacije Mihaljević se vraćao kući s ručka u jednom poznatom restoranu

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/foto Facebook, Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track