UŽIČANIN PREMINUO NAKON PADA U BAZEN: Lekari se danima borili da ga spasu, ali nisu uspeli...
Foto: Profimedia

tuga

UŽIČANIN PREMINUO NAKON PADA U BAZEN: Lekari se danima borili da ga spasu, ali nisu uspeli...

Crna Hronika -

Užičanin Igor B. (38) preminuo je u bolnici u Beogradu od posledica davljenja na gradskom bazenu u užičkom naselju Carina. Nemili događaj desio se u prošlu nedelju, oko 11 sati ujutru, kada je Bogosavljević bio na gradskom bazenu i po jednoj verziji događaja plivao i odjednom nestao pod vodom, a po drugoj sedeo na ivici bazena, pao u vodu i potonuo.

On je, pošto je izvučen iz bazena, hitno prebačen najpre u užičku Opštu bolnicu, zatim i u Beograd, ali lekari ni posle šest dana borbe nisu uspeli da mu spasu život.

Druge okolnosti tragedije za sada nisu poznate, a kako saznajemo policija proverava da li su spasioci na bazenu reagovali po pravilima službe. Po nazvaničnim saznanjima u trenutku nesreće na bazenu u kome u tom trenutku nije bilo mnogo kupača, bila su dvojica spasilaca, a proverava se i koliko ih je po sistematizaciji, odnosno po zakonskim obavezama trebalo da bude.

Od prijatelja stradalog mladića saznajemo da je on veoma često bio na bazenu, da je bio vema fizički spreman, a prema ovim informacijama on je u mladosti bio lečen od epilepsije ali su mu ovi lekovi u međuvremenu ukinuti odlukom lekara.

Kako saznajemo, naložena je klinička obdukcija tela stradalog kako bi se utvrdilo koliko je vremena bio pod vodom pre nego što je izvučen. Informativna služba grada Užica jutros je "povodom tragičnog događaja koji se desio na Gradskom bazenu u Užicu i gubitka života sugrađanina" izdala saopštenje u kome se navodi da Grad Užice "izražava najdblje saučešće porodici, rodibni i prijateljima" stradalog.

"Uvereni smo da će nadležni organi u najkraćem mogućem roku utvrditi sve okolnosti i uzroke ove tragedije. U tom postupku imaće svu neophodnu pomoć Grada Užica i svih njegovih službi. Ukoliko se utvrdi postojanje elemenata krivične ili neke druge odgovornosti bilo kog lica za ovu tragediju Grad Užice će preduzeti sve zakonske disciplinske mere u sklopu svoji ovlašćenja i o tome obavestiti javnost", stoji u saopštenju.

(Kurir.rs/Z. Š./Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track