DEVOJČICA OTIŠLA SA BESKUĆNIKOM I NIJE HTELA DA SE VRATI KUĆI?! Prava misterija je nastala kada je DETE PROGOVORILO, policajci su ostali u ČUDU!
Foto: S.U., MUP Srbije

Policija ih našla u napuštenoj kući!

DEVOJČICA OTIŠLA SA BESKUĆNIKOM I NIJE HTELA DA SE VRATI KUĆI?! Prava misterija je nastala kada je DETE PROGOVORILO, policajci su ostali u ČUDU!

Crna Hronika -

Atila Tot (56), koji je nedavno izašao iz zatvora, otišao sa Erikom Čordaš (9), ćerkom svog poznanika, u prodavnicu i nije je vratio kući. Devojčicin otac alarmirao policiju, koja ju je posle nešto više od jednog dana pronašla živu i zdravu

Policija je juče uhapsila Atilu Tota (56), beskućnika iz Sente, zbog toga što je u subotu ujutru odveo Eriku Čordaš (9), ćerku svog poznanika, da kupe hranu, nakon čega je nije vratio kući.

foto: S.U.

Kako saznajemo, Totu, koji je odranije poznat policiji zbog više teških krađa i nedavno je izašao iz zatvora, određen je pritvor do 48 sati i na teret mu se stavlja krivično delo otmice.

Nije hteo da povredi dete

- Policija je nakon intenzivne potrage juče po podne pronašla Atilu i Eriku u napuštenoj kući na železničkoj stanici u Senti. Proverava se da li je Atila nameravao da odvede dete iz grada. On je nakon hapšenja rekao policiji da nije hteo da povredi devojčicu niti da joj uradi nešto loše. Kako je ispričao, kad su njih dvoje otišli u prodavnicu, Erika mu je navodno rekla da zbog bede i nemaštine ne želi da se vrati kući - kaže naš izvor i dodaje da je i devojčica saslušana i da je potvrdila njegovu priču.

Erika Čordaš
Erika Čordašfoto: MUP Srbije

- Rekla je da joj Tot nije uradio ništa nažao i da nije bio nasilan niti grub prema njoj. Takođe je rekla da je svojevoljno pošla s njim. Eriku je juče pregledalo više lekara, među kojima i ginekolog, i utvrđeno je da ona nema nikakvih povreda - kaže sagovornik.

Nestanak Erike Čordaš u subotu uveče prijavio je njen otac Šandor, koji je vidno zabrinut rekao policajcima da je Tot prenoćio u njegovoj kući i da je sutradan odveo njegovo dete u prodavnicu. Tot nije vratio Eriku ocu i on je odmah obavestio policiju, koja je pokrenula ozbiljnu potragu za detetom.

Šandor Čordaš juče je za Kurir rekao da poznaje Atilu i da mu je dozvolio da prespava u njegovoj kući.

Prespavao na fotelji

- U petak je Atila došao kod mene. Zamolio me je da prespava, pošto nije imao gde da prenoći. Sažalio sam se i dozvolio mu da ostane u mojoj kući.

Prespavao je na fotelji, a u subotu ujutru me je pitao da li može da povede moju ćerku do prodavnice da kupe neke namirnice. Dozvolio sam mu, ali sam mu rekao da se vrate do 14 sati - kaže Šandor i dodaje da se uspaničio kad se Atila i Erika nisu vratili u dogovoreno vreme.

Šandor Čordaš
Šandor Čordašfoto: S. U.

- Jako sam se uplašio za nju. Ja poznajem Atilu, ali nisam mogao da znam šta se s njima desilo i da li je možda naudio mojoj devojčici. Svašta mi je prolazilo kroz glavu tokom potrage - rekao je Šandor.

U Senti je u nedelju vladalo opsadno stanje. Brojne policijske patrole tražile su devojčicu i beskućnika satima. U potragu za Erikom uključile su se i komšije, a njen otac je sve vreme tražio dete zajedno s policijskim službenicima. Srećom, potraga za Erikom dobro se završila.

Teški uslovi Žive na zapuštenom salašu

Porodica devojčice iz Sente živi u teškim uslovima, na zapuštenom salašu na periferiji grada. Kako saznajemo, porodica je socijalno ugrožena, a u potragu za Erikom bio je uključen i Centar za socijalni rad. Ljubica Nikolić, direktorka CZSR iz Sente, juče je rekla da je u toku kompleksna procedura i da zbog delikatne situacije ne može da iznosi detalje u javnost.

(Kurir.rs/Saša Urošev/Foto:S.U./MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track