DRAMATIČNO ISPRED SUDA U KRAGUJEVCU: Bivši policajci pretili da će se živi zapaliti, ispred zgrade opsadno stanje! SUĐENJE ODLOŽENO!
Foto: Kurir/D.I.

KURIR NA LICU MESTA

DRAMATIČNO ISPRED SUDA U KRAGUJEVCU: Bivši policajci pretili da će se živi zapaliti, ispred zgrade opsadno stanje! SUĐENJE ODLOŽENO!

Crna Hronika -

Posle zahteva odbrane preko 20 bivših policajaca iz Raške za izuzećem predsednika Apelacionog suda i predsednika Veća koje je odlučuje po žalbi po osuđujućoj presudi Višeg suda u Kraljevu i koje je izazvalo dramatične situacije-odloženo je do daljnjeg i na duži vremenski rok. O izuzeću krajnu reč daje Dragomir Milojević, predsednik Kasacionog suda.

Bivši policajci zapretili su štrajkom glađu i samospaljivanjem, ukoliko presuda bude osuđujuća. Obratili su se svim međunarodnim organizacijama za ljudska prava i naveli da su im brutalno prekršena ljudska prava i onemogućeno pravo na pravično suđenje, da im nisu uvršteni dokazi koji su u njihovu korist, pa čak da su im podmetani montirani prisluškivani razgovori

. -Mi ne odustajemo, čekamo krajnji ishog. Nećemo da nam deca nose žig. Ako nas osude krenućemo iz Kragujevca za Beograd, i spaliti se pred Vladom Srbije- kažu bivši policajci.

Njima se deset godina sudi zbog navodnog krijumčatenja ali je posle spektakularne akcije, svedeno da se 27 ljudi sudi za 900 evra. Odbrana i bivši policajci tvrde da čak ni za to ne postoji ni jedan materijalan dokaz.

Sud rešava po osuđujućoj presudi Višeg suda u Kraljevu

-Kolege nije vaš život vredan ničega, nemojte se spaljivati. Svi mi se poznajemo, biće sve u redu-ubeđivao je svoje bivše kolege jedan od policajaca iz patrole koji se nalazi od ranog jutra kod zgrade Suda. U samoj zgradi i na stražnjem ulazu, videli smo veliki broj pripadnika interventne jedinice, a nezvanično se pročulo da je iz vrha kragujevačkog MUP-a, naređeno da se uhapse svi koji pokušaju da unesu benzin zbog izazivanja opšte opasnosti".

-Nas nekoliko se zaklelo u crkvi da će se zapaliti ukoliko nas osude. Dosta je bilo maltretiranja, šikaniranja, terora. Mi nemamo kud- kažu optuženi iz Raške oko okupljeni oko suda u Kragujevcu koji su se obratil svim međunarodim organizacijama u EU za zaštitu ljudskih prava

Oni su doneli dva šatora i 22 flaše benzina. Pre ulaska u sud prošli su rigoroznu kontrolu i pretres. Suđenje je počelo u 10 časova.

(Kurir.rs/D.ilić foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track