JOVAN VUKOTIĆ PRVI PUT O OPTUŽBAMA DA JE VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA: Sve mi pakuju Mišine ubice!
Foto: Printscreen/ Instagram, Printscreen/Kurir TV

Sud

JOVAN VUKOTIĆ PRVI PUT O OPTUŽBAMA DA JE VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA: Sve mi pakuju Mišine ubice!

Crna Hronika -

Optuženi za falsifikovanje dokumenata rekao juče da mu lažne optužbe podmeću članovi kriminalne organizacije koja stoji iza likvidacije advokata Dragoslava Miše Ognjanovića

- Stvoren je mit o nekakvom "škaljarskom klanu" i meni kao vođi. Nisam šef nikakvog klana, nisam šef čak ni svojoj ženi i deci. Godinama mi podmeću lažne optužbe, iza kojih stoji kriminalna organizacija koja stoji iza brojnih krivičnih dela. Kruna svih krivičnih dela koja je ta organizacija počinila je ubistvo mog prijatelja, advokata Dragoslava Miše Ognjanovića!

Ovim rečima juče se Drugom osnovnom sudu u Beogradu obratio Jovan Vukotić, koji je 10. septembra deportovan iz Turske u Srbiju, pošto je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš na ime Georgi Andonov. Vukotić, koji je rođen u Kotoru, ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zaveden je kao bezbednosno interesantna osoba i označen kao jedan od vođa "škaljarskog klana".

foto: Kurir

Prljava kampanja

On je juče prvi put javno rekao da zna ko stoji iza, kako je naveo, "prljave medijske kampanje, finansirane i orkestrirane iz jednog centra koji želi da ga okrivi za sva krivična dela koja su izvršena u Srbiji i Crnoj Gori".

- Spajaju me s nekim imenima iz nekog "škaljarskog klana", ljudima koje ne poznajem i koji ni po društvenim niti po moralnim normama sa mnom ne bi mogli ni za sto da sednu - rekao je juče Vukotić u Drugom osnovnom sudu, koji protiv njega vodi ovaj postupak.

- Spinovali su protiv mene, pokušavali da mi podmetnu teška krivična dela, ali nisu uspeli i zato sam sada ovde gde mi se sudi za falsifikat - rekao je Vukotić i naveo da ne priznaje da je učinio krivično delo, jer pasoš nije koristio u Srbiji, ali da priznaje da je imao regularnu putnu ispravu na lažno ime i sa svojom fotografijom. Međutim, više detalja o tome kako je došao do nje nije hteo da iznese na "javnom suđenju". Ipak, rekao je da je pasoš koristio od aprila do septembra, zbog toga što zna da mu je bezbednost ugrožena.

Život mi je ugrožen

- Moj život je ugrožen, i to iz drugih razloga, ali o tome mogu da govorim samo ako se ovo suđenje zatvori za javnost. Imao sam plavu poternicu, odnosno plavi nadzor, koji su mi stavili pojedinci iz crnogorske policije, kanalima kako to već rade. Svaki put sam na graničnim prelazima zaustavljan, skidan do gole kože, zadržavan po šest sati. O tome gde sam zaustavljan odmah je obaveštavano nekoliko funkcionera iz crnogorske policije, a oni su te informacije o mom kretanju prodavali kriminalnim grupama - rekao je Vukotić, tvrdeći da je u jednoj evropskoj zemlji na sreću uspeo da izbegne smrt i ponovio da nije deo klana, kako se tvrdi, i da u Srbiji, gde živi poslednje tri godine, nikad nije počinio nijedno krivično delo.

foto: Kurir

- Ne mogu sa svojih 38 godina da se pohvalim strašnom kriminalnom biografijom - rekao je juče Vukotić, naglašavajući da on "nije falsifikator".

Podrška Vukotiću Izljubio ženu i oca

Jovan Vukotić juče je u sud doveden uz neverovatne mere obezbeđenja, a podršku u publici pružali su mu otac Veselin Vukotić i nevenčana supruga, manekenka Dejana Živković. Na kraju suđenja on je poljubio suprugu i oca u prolazu, a prethodno je sudu otkrio da namerava da ostane u Srbiji, čiji je državljanin, i da zasnuje porodicu.

Inače, njegov branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović juče je zatražila ukidanje pritvora ili određivanje kućnog pritvora, odnosno jemstva, ali će sud o tome naknadno odlučiti.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Kurir, Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja