OSTAJE U ZATVORU DO KRAJA KAZNE! Marku Milićevu odbijen zahtev za uslovni otpust!
Foto: MUP

APELACIONI SUD

OSTAJE U ZATVORU DO KRAJA KAZNE! Marku Milićevu odbijen zahtev za uslovni otpust!

Crna Hronika -

Marko Milićev (38), koji je osuđen zbog izazivanja nesreće u kojoj je stradao Luka Jovanović na Brankovom mostu 2014. godine, neće biti pušten na slobodu pre isteka pune zatvorske kazne.

Naime, Apelacioni sud odbio je njegovu žalbu o uslovnom otpustu.

foto: Printscreen

Marko Milićev, osuđen je na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. „mini-kantrimenom“ izazvao saobraćajnu nesreću na Brankovom mostu, posle koje je preminuo Luka Jovanović (21).

KAZNU SAM PRIHVATIO I SLUŽIM JE ČASNO

Milićev je podneo je molbu u julu za uslovni otpust na koji je stekao pravo:

- Želim da naglasim da je sud izrekao svoju presudu, koju sam kao takvu u potpunosti prihvatio. Kaznu služim pošteno. U KPZ Zabela, čiji sam štićenik, ne uviđaju potrebu da me uzmu u zaštitu iako je moje ponašanje besprekorno i primereno, već nasuprot tome, vođeni strahom od publiciteta, nisu ostali imuni na pritiske i uticaj medija. I pored toga što je sud okarakterisao moje krivično delo kao situaciono i nehatno, odnosno kao nešto što može svakome da se dogodi i da pritom na izdržavanju kazne nemam niti jednu mrlju u kartonu, meni nije dozvoljeno da ostvarim svoj napredak kroz tretmane u poluotvoreni deo zavoda, kao što tu priliku dobijaju drugi osuđenici koji odgovaraju za istovetno krivično delo, ali i za ona druga, pa i najteža, kao što su ubistva, čime se nakon izrečene sudske kazne dodatno kažnjavam. Ispostavlja se da je i interesovanje nadležnih u zavodu za ime vlasnika vozila i njihovo upućeno pitanje koje je ostalo bez odgovora dovoljna prepreka za ostvarivanje prava na jednakost i ravnopravnost među osuđeničkom populacijom. To ima za posledicu, između ostalog, uskraćivanje uslovnog otpusta, iako su za to ispunjene apsolutno sve objektivne zakonske osnove.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track