ODUSTALI SMO OD CEPTERA I PREŠLI NA NJEGA! PRVA RATA JE BILA 5 MILIONA EVRA I PLIVALI SMO ZA NJOM: Đura Mutavi otkrio sve detalje otmice SRPSKOG BIZNISMENA
Foto: Privatna Arhiva

kada se otvorila pandorina kutija

ODUSTALI SMO OD CEPTERA I PREŠLI NA NJEGA! PRVA RATA JE BILA 5 MILIONA EVRA I PLIVALI SMO ZA NJOM: Đura Mutavi otkrio sve detalje otmice SRPSKOG BIZNISMENA

Crna Hronika -

Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi znao je sve tajne zemunskog klana. Nakon ubistva Zorana Đinđića Suvajdžić je uhapšen i postao je svedok saradnik. A onda se otvorila Pandorina kutija.

- Spasojević mi je dao zadatak da kupim jednu kuću u Vojvodini, ta kuća bila mu je potrebna za plan otmice Ceptera. Dušan je u jednom stanu na Novom Beogradu rekao da se počne s pripremama za otmicu Ceptera, rekao je ono njegovo poznato: "Ko se boji, ne mora". Rekao je da će biti strašna frka, da će se cela Evropa dići. Rekao je i da imaju svog čoveka iz Cepterovog okruženja koji će javiti kad ovaj dođe iz Bosne u Beograd. Znam da se plan za otmicu Ceptera izjalovio, pa se prešlo na Miliju Babovića - ispričao je tada Suvajdžić do detalja plan otmice srpskog biznismena.

- Učestvovao sam u praćenju Milije Babovića, ali poslednjih dana pred otmicu nisam. Iz priča u Šilerovoj saznao sam da su rekli Babovićevom vozaču da legne na zemlju držeći upereno oružje u njega. Babović im je nudio 200.000 maraka odmah, a oni su mu se smejali. Naravno da su nosili maske na licu. Odveli su ga u Vilovo, u jednu kuću, a Spasojević je rekao Kaliniću da se lepo ponaša prema njemu jer ovaj ima puno para i nije tamo neki klošar. Oni su to bukvalno shvatili, pa su mu dali i da čita novine i na kraju im se odvezao i pobegao. Znam da su ga oni uhvatili, da su pucali dok su ga jurili, znam da su ga pretukli, strašno su ga pretukli. Onda su ga odveli do jedne šume blizu Krčedina. Dušan je bio strašno ljut, vikao je na Kalinića. Meni su dali zadatak da nađem novu kuću da ga smestimo - opisivao je Suvajdžić kako je tekla otmica.

On je zatim naveo da je u opticaju bilo čak 5 miliona evra.

Znam da je u to vreme uzeto pola planiranog novca. Znam da je Dušan tražio da prva rata para bude bačena u neku vodu i, koliko sam čuo, neko je plivao za novac. Ono što sam ja čuo bilo je 5.000.000 evra u prvoj rati.

Znam da su snimali Babovića na kasetu kasetofona, neki mali kasetofon, da je on govorio svojoj porodici i prijateljima da se ispoštuju zahtevi, a on nije znao koliko se para traži - ispričao je Đura.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track