OD LOŠEG UVIĐAJA DO KLIMAVE OPTUŽNICE: Šta je sa blatom na Zoranovim pantalonama, zašto je kasnio nalog za pretres kuće, a mesto uviđaja nije obezbeđeno? OVO JE SVE ŠTO ZNAMO O JELENINOM UBISTVU
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

Marjanović na slobodi do početka suđenja, ako do njega dođe

OD LOŠEG UVIĐAJA DO KLIMAVE OPTUŽNICE: Šta je sa blatom na Zoranovim pantalonama, zašto je kasnio nalog za pretres kuće, a mesto uviđaja nije obezbeđeno? OVO JE SVE ŠTO ZNAMO O JELENINOM UBISTVU

Crna Hronika -

Optužnica protiv Zorana Marjanovića već drugi put je vraćena na dopunu radi "boljeg razjašnjenja stanja stvari", što jasno ukazuje da je u čitavoj istrazi došlo do brojnih propusta.

foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

Oružje kojim je ubijena pevačica Jelena Marjanović nikada nije pronađeno, a dokazi koji ukazuju na to da je zločin počinio pevačicin suprug nisu dovoljni da bi došlo do konačne presude u ovom slučaju.

Dokazi: Samo blato na pantalonama

U septembru prošle godine Zoran Marjanović je uhapšen i protiv njega je podignuta krivična prijava.

foto: Printscreen Facebook

Tužilaštvu su tada stigli dokazi koji su ukazivali da postoji osnovana sumnja da je Zoran ubio svoju ženu.

Blato na Zoranovim pantalonama koje odgovara blatu sa pevačicine kose, a koje je takve strukture samo na mestu gde je Jelena ubijena, bio je ključni dokaz u trenutku protiv Marjanovića. Međutim, nakon toga nijedan drugi nije izveden do kraja.

Optužnica: Bez materijalnih dokaza

Jelenina krv koja je pronađena na zadnjem sedištu mercedesa nije veštačena, odnosno nije utvrđeno od kada datira trag krvi.

foto: Marina Lopičić

Takođe, veštačenje mobilnih telefona, a kojim je utvrđeno da je Zoran bio u neposrednoj blizini mesta ubistva, nije obrazloženo do kraja.

Nisu veštačene rane na Zoranovim rukama sa kojih je uzet DNK kako bi se utvrdilo da li su ogrebotine nastale kada se Jelena borila za život.

Uviđaj: Policija zakazala?

Prvi propust bio je uviđaj.

foto: Zorana Jevtić

Policija nije obezbedila mesto zločina, a odmah nakon što je Jelenino telo odneto na obdukciju na potezu od nekoliko metara od mesta ubistva okupio se veliki broj građana, novinara, fotografa...

Istraga: Nalog za pretres kuće izdat kasnije

Iako su se forenzičari već dan nakon što je pevačicino telo pronađeno vratili na nasip gde su tragali za dodatnim dokazima, nalog za pretres kuće Marjanovića dobijen je tek nekoliko dana nakon ubistva.

foto: Vladimir Šporčić

Ukoliko je Marjanović zaista počinio ubistvo, imao je sasvim dovoljno vremena da se reši svega što bi moglo da ukaže na njegovu povezanost sa ubistvom, ističe sagovornik.

OVO SU SVI NOVI ZADACI TUŽILAŠTVA

1. Snimci kamera

2. Mobilni telefon

3. Signal Zorana Marjanovića

4. Ogrebotina na Zoranovoj ruci

Slobodan čovek

Dok se čekaju odluke suda i optužnice protiv njega vraćaju i dopunjuju, Zoran Marjanović se odlukom Apelacionog suda nalazi na slobodi.

foto: Marina Lopičić

On je nakon 10 meseci pritvora pušten na slobodu, a trenutno ga niko od nadležnih ne potražuje - do početka suđenja, ukoliko do njega dođe, Marjanović je slobodan čovek.

(Kurir.rs/Blic/Bojana Bogosav/Foto: Marina Lopičić, Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja