Najnovije vesti

SNIMCI SA SIGURNOSNIH KAMERA, TRAGOVI KRVI, OGREBOTINA NA ZORANOVOJ RUCI... Ovo je 5 razloga zbog kojih je pala optužnica protiv Marjanovića
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

Apelacioni sud vratio optužnicu na dopunu Višem sudu

SNIMCI SA SIGURNOSNIH KAMERA, TRAGOVI KRVI, OGREBOTINA NA ZORANOVOJ RUCI... Ovo je 5 razloga zbog kojih je pala optužnica protiv Marjanovića

Crna Hronika
09:09h

Prikupljanje novih i proveravanje postojećih dokaza iz optužnice protiv Zorana Marjanovića radi boljeg razjašnjenja stanja stvari neophodno je za dopunu istrage koja se vodi u slučaju ubijene pevačice, stoji u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

foto: Fejsbuk

Kako se nezvanično saznaje, vraćanjem optužnice protiv Zorana Marjanovića na ponovno odlučivanje i dopunu Višem sudu, Apelacioni sud ukazao je na izostanak činjenica koje će biti od ključnog značaja za potvrđivanje osnovanosti sumnje protiv Marjanovića. Sedam zahteva upućeno je navodno Višem tužilaštvu koje će u narednom periodu morati da poradi na dopuni istrage.

Jelena Krsmanović Marjanović, pevačica “Granda”, pronađena je mrtva nakon nešto manje od 24 sata potrage, 2. aprila 2016. godine u kanalu u Crvenki, naselju kraj Borče. U sledećima danima policija je saslušala niz svedoka, a pod lupom istrage najpre su se našli članovi porodice Jeleninog muža Zorana. Svi oni negirali su učešće u ubistvu.

KAMERE

Svi kadrovi koji gledaju ka nasipu

Kako navodno stoji u odluci Apelacionog suda, potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u Ulici Put za Crvenku - odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

foto: Marina Lopičić

- To veštačiti sa posebnim ukazivanjem da u spisima predmeta postoji slika monitora koja u donjem delu ekrana, po sredini pokazuje u kom pravcu gleda kamera, a sa koje nije veštačen video zapis, a što je u daljem toku postupka neophodno obaviti - stoji u odluci suda.

DNK

Ogrebotina na ruci Marjanovića

Biološkom fakultetu u Beogradu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke sa ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku pevačicinog tela.

foto: Marina Lopičić

- Navedeni materijal nije otvaran i veštačen. U tom smislu je neophodno da se obavi DNK veštačenje istog, radi utvrđivanja da li se u DNK materijalu sa ogrebotine uočava prisustvo materijala Jelene - stoji u nalogu za dopunu optužnice.

Apelacioni sud ukazao je da je saslušanje male Jane obavljeno suprotno zakonu jer devojčica na saslušanju nije imala punomoćnika iako je to zakonom propisano. Takođe, sud je ukazao da u predmetu fali foto-dokumentacija sa uviđaja - te je naloženo da se fotografije sa uviđaja izrade i dodaju predmetu.

KRV

U „mercedesu“ Jelenina krv

Iz nalaza koji je dostavljen u optužnici, Biološkog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da DNK materijal izolovan sa zadnjeg sedišta „mercedesa“ pripada Jeleni, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi.

foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

Međutim, u fazi istrage nije obavljeno veštačenje navedenog traga, odnosno nije navedeno na koji način je isti mogao nastati i koja je njegova starost, o čemu se veštaci odgovarajuće struke nisu izjašnjavali - zaključuju u Apelacionom sudu.

ISKLJUČEN TELEFON

Zoranov telefon u stanju mirovanja

Nezvanično, Apelacioni sud u obrazloženju navodi da je neophodno da se u daljem toku postupka obavi dopunsko veštačenje telefona Zorana Marjanovića i objasni na koji način se može dokazati da li je zaista isključio telefon po dolasku na nasip.

foto: Marina Lopičić

- U tom veštačenju bi se veštak izjasnio na koji način mreža detektuje isključenje telefona, odnosno da se na jasan način utvrdi na bazi čega je utvrđeno da je okrivljeni svesno isključio telefon - kaže Apelacioni sud.

MOBILNI TELEFONI

Kretanje svedoka

Apelacioni sud naložio je da je neophodno putem veštaka iz oblasti telekomunikacije obaviti prostorno i vremensko veštačenje kretanja mobilnog telefona svedoka Milana R., koji se u trenutku ubistva pevačice nalazio u blizini nasipa i koji je u svom iskazu naveo da je tog dana nosio mobilni telefon sa sobom.

foto: Privatna Arhiva

- On je rekao i da je video muškarca i ženu kako silaze sa nasipa, te da se na osnovu analize baznih stanica njegovo kretanje dovede u vezu sa već obavljenom analizom kretanja i komunikacije Zorana i Jelene kako bi se na potpun i pravilan način utvrdile činjenice koje su od značaja - objašnjava navodno Apelacioni sud.

(Kurir.rs/Blic/Bojana Bogosav/Foto: Marina Lopičić, Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...