ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU ŠARIĆU: MIša Banana nije u bekstvu!
Foto: Dado Đilas

specijalni sud

ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU ŠARIĆU: MIša Banana nije u bekstvu!

Crna Hronika -

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u toku je iznošenje završnih reči na suđenju Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike.

Na jučerašnjem suđenju završnu reč izneo je Velisav Milutinović, advokat optuženog Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, kome se sudi u odsustvu, pošto je od početka postupka u bekstvu.

- Radulović će za nekoliko dana napuniti 70 godina, izabrao je svoj put, preuzeo rizik da mu se sudi u odsustvu. Time je meni otežao, ali razumem ga. On nije u bekstvu. Jeste, zakon tako kaže, ali on jednostavno nije dostupan državnim organima - rekao je advokat i dodao da je Radulović bio dostupan sudu u pretkrivičnom postupku, ali da mu nije dato pravo da štiti svoje pravo i dostojanstvo.

Rodoljub Radulović zvani Miša Banana
Rodoljub Radulović zvani Miša Bananafoto: Privatna Arhiva

- Osim što se Radulović pominje u optužnici, mi ne znamo šta je on uradio. To što ga neki zovu Banana je neduhovita šala inspektora UKP. On je samo Roćko ili Miša - kazao je advokat i najpre predložio da se optužnica odbaci, a ako do toga ne dođe, da se Radulović oslobodi optužbi.

(Kurir.rs/ J.S./ Foto:Dado Đilas, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja