UPUCAO KOMŠIJU MISLEĆI DA JE ZEC: Dalibor koji je iskasapio majku bolovao od ŠIZOFRENIJE!
Foto: KURIR/Privatna Arhiva

horor kod zaječara

UPUCAO KOMŠIJU MISLEĆI DA JE ZEC: Dalibor koji je iskasapio majku bolovao od ŠIZOFRENIJE!

Crna Hronika -

Dalibor Petrović (36) iz Velikog Izvora, koji je bolovao od šizofrenije, ubio je majku Goricu (57) sa više od 10 uboda nožem, nakon čega se ubio. Petrović je nedelju dana pre zločina zvao majku da se vrati iz Nemačke, govoreći da ne može da živi bez nje

Dalibor Petrović (36), psihijatrijski bolesnik iz sela Veliki Izvor kod Zaječara, nožem je nasmrt iskasapio svoju majku Goricu Petrović (57) u njihovoj porodičnoj kući, a potom izvršio samoubistvo tako što je prerezao grkljan.

Nezapamćen porodični zločin dogodio se juče oko 7.30, kada je nesrećna Gorica otišla na sprat porodične kuće kako bi probudila sina i dala mu terapiju koja mu je prepisao lekar.

Ubadao se po telu

Jovan Petrović, Goričin suprug i Daliborov otac, juče je bio u šoku. Nesrećni čovek je nakon tragedije ponavljao: "I ja sam mrtav", ali je nekako smogao snage i prepričao horor koji se odigrao u njegovoj kući.

- Gorica i ja smo juče ujutro nahranili stoku. Seo sam da pijem čaj, a Gorici sam rekao da naloži vatru, pa da se popne na sprat, probudi našeg sina i da mu lekove. Odjednom sam čuo Goricu kako vrišti: "Ubi me, ubi me!" Otrčao sam uz stepenice i pokušao da uđem, ali nisam mogao da otvorim vrata. Jedva sam ih razvalio i tada sam zatekao suprugu u lokvi krvi, dok se Dalibor i dalje nožem ubadao svuda po telu - plačući priča Jovan.

Dok je pokazivao krvave fleke po krevetu i čitavoj kući, neutešni čovek je jecajući ponavljao: "Koja li je krv od sina, a koja od žene?"

U porodičnoj kući Petrovića juče smo zatekli i Goričinog oca Radomira, koji je kroz suze ispričao da njegova ćerka radi u Nemačkoj i da se nedavno vratila u selo, i to na nagovor sina Dalibora.

Došla zbog sina

- Moja Gorica je bila u Nemačkoj. Tamo je išla često na po mesec-dva jer je čuvala stare ljude. Dalibor je poslednjih nedelju dana stalno plakao, govoreći da ne može da živi bez majke i da će se ubiti. Moja nesrećna ćerka je zbog toga spakovala kofere i prekjuče došla kući da bi bila s bolesnim sinom - kaže Radomir i dodaje:

- Ma, nije kriv Dalibor, nije kriva ni sudbina, krivo je ovo društvo i čitav sistem, jer takve bolesnike, kao što je bio moj unuk, treba držati iza rešetaka ceo život - kaže starac dok jedva stoji na nogama.

sin i majka
sin i majkafoto: KURIR/Privatna Arhiva

Kako saznajemo, Dalibor Petrović godinama je bolovao od šizofrenije, zbog čega se i lečio u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

- Govorio je da će da se ubije, ali nikada nije pominjao da želi da naudi roditeljima. Svi smo potreseni. Scena koju smo videli u njihovoj kući je jeziva. Tamo je kao u klanici. Krvi na sve strane. Nesrećnu Goricu je ubo više od 10 puta. Ma, izmasakrirao je - pričaju potresene komšije.

Ubica bio u zatvoru Ranio čoveka misleći da je zec

Meštani Velikog Izvora juče su bili zaprepašćeni stravičnom porodičnom tragedijom koja je zadesila njihove komšije. - Dalibor se bavio sečenjem i prodajom drva. Osim što je bio na psihijatriji, pre desetak godina je bio i u zatvoru. Služio je kaznu jer je u lovu, ukradenom puškom, ranio mlekadžiju misleći da je zec. Srećom, taj čovek je ostao živ, jer rana nije bila teška - kaže komšija.

(Kurir.rs/ Suzana Božinović/ Foto: Privatna arhiva )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track