BADŽINOM SINU PRODUŽEN PRITVOR: Optužnica prosleđena odbrani da odgovori
Foto: Ana Paunković, EPA

odluka trećeg osnovnog suda u Beogradu

BADŽINOM SINU PRODUŽEN PRITVOR: Optužnica prosleđena odbrani da odgovori

Crna Hronika -

BEOGRAD - Treći osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Vojislavu Stojičiću, sinu ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, nakon podizanja optužnice koja ga tereti da je u martu ove godine opljačkao porodičnu kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića.

Pritvor mu je produžen na predlog tužilaštva zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije bio osuđivan za slična dela, rečeno je u tužilaštvu.

foto: Ana Paunković

Sud je takođe potvrdio formalnu ispravnost optužnice Trećeg osnovnog tužilaštva i prosledio je odbrani na odgovore.

Po dobijanju odgovora odnosno isteka roka za odgovore, sud će odlučiti da li će optužnicu potvrditi, nakon čega će moći da počne suđenje.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu u četvrtak i predložilo sudu da Stojičića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora. Stojičić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.

foto: Ana Paunković, Profimedia

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojičića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Stojčić se tereti da je 8. marta preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

Potom se popeo se na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Stojičić je uhapšen 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru. On je na saslušanju negirao pljačku kod Popovića i tužiocu rekao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ana Paunković/EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track