OČEVIDAC STRAVIČNE NESREĆE U CENTRU BEOGRADA: Čula se strahovita lomljava, a onda sam ugledao UŽAS! Na trotoaru je ležao MRTAV ČOVEK
Foto: Vladimir Šporčić

TRAGEDIJA

OČEVIDAC STRAVIČNE NESREĆE U CENTRU BEOGRADA: Čula se strahovita lomljava, a onda sam ugledao UŽAS! Na trotoaru je ležao MRTAV ČOVEK

Crna Hronika -

"Čula se strahovita lomljava, više udara je bilo. Video sam kako je automobil prošao na crveno i sudario se sa tramvajem. A onda sam video i mrtvog čoveka".

foto: Vladimir Šporčić

Ovako je jedan od očevidaca opisao stravičnu nesreću koja se oko 8 sati dogodila u centru Beograda, na uglu Krunske i Resavske ulice.

foto: Vladimir Šporčić

Kako Kurir nezvanično saznaje, u nesreći je nastradao pešak S.T. (42), dok su povređeni vozač automobila D.D. (49) , vozač tramvaja Z.M. (55) i četvoro putnika. Petoro je prevezeno u Urgentni centar, dok je jedna osoba na ortopedskoj klinici.

Do nezapamćene nesreće došlo je kada je automobil "dačia logan", kako nezvanično saznajemo prošao na crveno i udario u prednji deo tramvaja, a od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uz zid zgrade.

foto: Jelena Rafailović

Na lice mesta stigao je i gradonačelnik.

foto: Jelena Rafailović

"Ovo je velika tragedija, jedna osoba je poginula, šestoro teško povređenih. Radimo na tome da saznamo kako je došlo do nesreče. Izražavamo saučešće porodici pešaka", rekao je Radojičić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Kurir je objasnio da je do nesreće došlo kada su se sudarili automobil koji se kretao iz Krunske ulice i tramvaj koji je saobraćao uz Resavsku, ali da se u ovom trenutku ne zna pouzdano ko je kriv.

"I vozač tramvaja i automobila tvrde da su prošli kroz zeleno. Policija i tužilaštvo će to utvrditi, postoje i kamere na tramvaju i čitav niz kamera u Resavskoj, tu su ambasade i vojni objekti, tako da ćemo saznati ko je kriv. Strašno je što imamo jedno preminulo lice, to je pešak kojeg je udario tramvaj kad je iskliznuo iz šina. 6 je povređenih, 5 je zbrinuto u Urgentnom centru, a jedan na Ortopedskoj klinici i prema našim nezvaničnim informacijama, niko nije životno ugrožen. U ime Skupštine Grada izjavljujem saučešće porodici preminulog građanina i apelujem na sve da poštuju saobraćajne propise, jer da su poštovani, ovo se ne bi desilo", poručio je Vesić.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track