PRVI SNIMCI IZ RESAVSKE! JEZIVI PRIZORI NA MESTU NESREĆE: Staklo na sve strane, leš na trotoaru, smrskani automobil! Pešak poginuo, povređena i trudnica (KURIR TV)
Foto: Jelena Rafailović/Kurir

užas

PRVI SNIMCI IZ RESAVSKE! JEZIVI PRIZORI NA MESTU NESREĆE: Staklo na sve strane, leš na trotoaru, smrskani automobil! Pešak poginuo, povređena i trudnica (KURIR TV)

Crna Hronika -

Na raskrsnici Resavske i Krunske ulice jutros oko 8 časova došlo je do velike saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao pešak S.T. (42), dok je povređeno šestoro, a među njima je i trudnica.

1 / 6 Foto: Radovan Marković

Nesrećni pešak nastradao je na licu mesta.

1 / 6 Foto: Jelena Rafailović

Gradonačelnik Beograda Radojičić kaže da je reč o teškoj tragediji i da se radi na tome da se razjasni šta se tačno desilo da se ovakve situacije ne ponove.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Kurir je objasnio da je do nesreće došlo kada su se sudarili automobil koji se kretao iz Krunske ulice i tramvaj koji je saobraćao uz Resavsku, ali da se u ovom trenutku ne zna pouzdano ko je kriv.

foto: Printscreen Kurir Tv

"I vozač tramvaja i automobila tvrde da su prošli kroz zeleno. Policija i tužilaštvo će to utvrditi, postoje i kamere na tramvaju i čitav niz kamera u Resavskoj, tu su ambasade i vojni objekti, tako da ćemo saznati ko je kriv. Strašno je što imamo jedno preminulo lice, to je pešak kojeg je udario tramvaj kad je iskliznuo iz šina. 6 je povređenih, 5 je zbrinuto u Urgentnom centru, a jedan na Ortopedskoj klinici i prema našim nezvaničnim informacijama, niko nije životno ugrožen. U ime Skupštine Grada izjavljujem saučešće porodici preminulog građanina i apelujem na sve da poštuju saobraćajne propise, jer da su poštovani, ovo se ne bi desilo", poručio je Vesić.

Direktor GSP-a Radiša Momčilović kaže da je teško povređen vozač tramvaja i osobe koje su bile u tramvaju.

"Raskrsnica je semaforizovana, mi imamo video zapis u tramvaju i sigurno ćemo pomoći istrazi da se utvrdi u kojim okolnostima se nezgoda dogodila", naglasio je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track