EVO KAKO JE SRBIN DRAGAN UMAKAO HRVATSKIM VLASTIMA: Pink Panter pobegao iz suda koristeći STARU FORU!
Foto: Printskrin Jutjub

FILMSKI

EVO KAKO JE SRBIN DRAGAN UMAKAO HRVATSKIM VLASTIMA: Pink Panter pobegao iz suda koristeći STARU FORU!

Crna Hronika -

Dragan Mladenović, osumnjičen za krađu dragulja iz Duždeve palate u Veneciji, rekao policajcima da mora da obavi nuždu pre saslušanja i dok su ga oni čekali ispred kabine, on je umakao

Srpski državljanin Dragan Mladenović (54), kog je u petak uhapsila hrvatska policija zbog sumnje da je kao član Pink Pantera učestvovao u pljački nakita vrednog tri miliona dolara iz Duždeve palate u Veneciji, proveo je u pritvoru samo jednu noć, pošto je uspeo da pobegne hrvatskoj policiji!

Italijanski mediji objavili su da je Mladenović pobegao kroz prozor suda tako što je slagao hrvatske policajce da mora u toalet.

Stara fora

- Prevario ih je na staru foru. Rekao im je da mu se piški. Nakon noći provedene u pritvoru, policija ga je sprovela u sud u Zagrebu, gde je trebalo da bude saslušan. Međutim, pre saslušanja, zamolio je da ode do toaleta. Policajci su ga ispratili i stali iza zatvorenih vrata - preneli su venecijanski mediji.

Kako je vreme prolazilo, a Mladenović nije izlazio, policajci su otvorili vrata i zatekli praznu kabinu.

- Spretni "pink panter" iskoristio je to što je na dva minuta ostao sam i uspeo da se spektakularno ponovo nađe na slobodi, i to tako što je pobegao kroz prozor ve-cea - objasnili su njihovi izvori iz istrage kako se odvijalo filmsko bekstvo iz zgrade zagrebačkog suda.

Istraga Krije se u Srbiji? Venecijanski istražitelji sumnjaju da je Dragan Mladenović, posle bekstva, uspeo da pređe u Srbiju. Prema njihovim navodima, veruje se da se u domovini skriva i Goran Perović. - Osumnjičeni su identifikovani zahvaljujući kamerama koje su ih snimile u Duždevoj palati. Na snimcima se vidi kako Tomić, obučen u svetlu odeću i sa kačketom, razgleda vitrine. Potom se vidi kako svi posetioci napuštaju prostor, osim Tomića i Dragana Mladenovića, koji je čuvao stražu - naveli su mediji.

foto: Jutarnji list

Podsetimo, petočlana banda pljačkaša uhapšena je u petak po poternici iz Italije, pošto se sumnjalo da su kao članovi međunarodne kriminalne grupe u januaru ove godine tokom izložbe nakita iz kolekcije šeika Hamada bin Abdulaha u Veneciji za samo nekoliko minuta uspeli da odnesu par dijamantskih minđuša i broš od platine i rubina iz privatne kolekcije katarskog šeika. Kao organizator grupe tada je uhapšen Vinko Tomić, dok su kao članovi grupe pritvoreni Vladimir Đurkin, Želimir Grbavac, Zvonko Grgić, kao i Dragan Mladenović, kom su lisice stavljene kada je pokušao da pređe granicu između Srbije i Hrvatske. Tada je saopšteno da se za još jednim srpskim državljaninom, Goranom Perovićem, traga.

Pomešali Srbe

- Najpre je izvor iz istrage pomešao dvojicu Srba, dok se hrvatska policija zvanično nije izjašnjavala o tome koji je od dvojice Srba uhapšen. Ispostavilo se da je bio uhapšen Mladenović, ali da se kratko zadržao iza rešetaka i da se zapravo sada ponovo traga za obojicom naših državljana - objasnio je izvor Kurira.

Inače, venecijanska policija otkrila je i da vredan nakit nije pronađen i da se sumnja da je on kod Mladenovića.

- Sumnja se da je pljačka bila naručena, odnosno da su je Pink Panteri izveli za nekoga ko je naručio baš taj nakit - rekao je venecijanski tužilac.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track