Prevarili banku za kredit
Foto: Rojters

Uhapšena trojka

Prevarili banku za kredit

Crna Hronika -
Uzimali kredite do 500.000 do dva miliona evra a kao obezbeđenje su davali hipoteku na silos sa sušarom bez opreme, čiju vrednost su procenili na više od 3,8 miliona evra, iako su znali da je realna vrednost objekta višestruko manja

BEOGRAD - Pripadnici MUP Srbije uhapsili su tri osobe iz Beograda i Novog Sada zbog zloupotrebe službenog položaja čime su oštetili OTP banku iz Novog Sada za više od 188 miliona dinara.U saopštenju se navodi da su uhapšeni direktor beogradskog preduzeća Alpis plus Zoran R. (52), direktor beogradskog preduzeća IHTM Radovan Đ. (29) i Staša S. (70), veštak građevinske struke iz Novog Sada.Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i Zoran Ć. (46) predsednik Upravnog odbora preduzeća Agrokop iz Novog Sada, koji se nalazi se u pritvoru u BiH.Oni se sumnjiče da su od OTP banke uzimali kredite do 500.000 do dva miliona evra a kao obezbeđenje su davali hipoteku na silos sa sušarom bez opreme, čiju vrednost su procenili na više od 3,8 miliona evra, iako su znali da je realna vrednost objekta višestruko manja.

Kako su njihova preduzeća bila u blokadi, oni nisu otplaćivali kredit, a OTP banci je bilo onemogućeno da naplati svoja potraživanja u celosti jer je realna vrednost objekta hipoteke bila znatno manja od procenjene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja