Joca Amsterdam spremao atentat na Borisova

Slučaj Ubice

Joca Amsterdam spremao atentat na Borisova

Crna Hronika -
Kalojan Jordanov je u svedočenju pred sudom u Sofiji rekao da su Jočić i Popov, navodno razgovor o tome vodili u Jocićevom stanu u Beogradu

SOFIJA - Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam i Janko Popov, njegov najbliži saradnik u Bugarskoj, navodno su razmišljali o atentatu na aktuelnog bugarskog premijera Bojka Borisova.

Kalojan Jordanov je u svedočenju pred sudom u Sofiji rekao da su Jočić i Popov, navodno razgovor o tome vodili u Jocićevom stanu u Beogradu, javila je bugarska agencija BTA pozivajući se na svedoka u slučaju "Ubice".

Oni su, kako tvrdi svedok, takođe razgovarali o nerešenim finansijskim računima između Jocića i bugarskog biznismena Hrista Kovačkog.

Popov je, trvdi Jordanov angažovao za ova ubistva treće osobe uključujući Petra Stojanova.

Popov kome se u Sofji sudi u slučaju "Ubice" zajedno sa Peterom Stojanovim, Vasilom Kostovim, Jankom Popovim i nekolicini drugih lica za naručena ubistva i podmetanje požara, negirao je tvrdnje svedoka.

Jočić je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića u julu 1995. godine, a u toku mu je suđenje za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića 23. oktobra 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja