ŠOK! MIRA SA KOSOVA IZVELA JE SPEKTAKULARNU PLJAČKU U NEMAČKOJ: Spakovala 3 miliona evra u ranac, prošla pored obezbeđenja, a onda je došlo do NEVEROVATNOG PREOKRETA!
Foto: Profimedia, Polizei Unterfranken

PRETI JOJ DESET GODINA ZATVORA

ŠOK! MIRA SA KOSOVA IZVELA JE SPEKTAKULARNU PLJAČKU U NEMAČKOJ: Spakovala 3 miliona evra u ranac, prošla pored obezbeđenja, a onda je došlo do NEVEROVATNOG PREOKRETA!

Crna Hronika -

Mira O. (54) je 10. marta ove godine izvela spektakularnu pljačku, kada je iz sefa u kompanija za obezbeđenje u nemačkom gradu Ašafenburgu uzela je tri miliona evra i otišla kući.

Novac do sada nije pronađen, a Mira je na sudu rekla da se na poslu u spomenutoj kompaniji osećala da je stalno mobinguju.

"Osećala sam se da me iskorišćavaju i mobinguju. Te kobne subote sam bila van sebe i uzela sam kolegici ključeve od sobe u kojoj svoj novac čuvaju pojedine firme iz obližnjeg Frankfurta. Novac sam stavila u svoj ranac i izašla sam iz firme. Prošla sam pored obezbeđenja, ali nas oni nikada nisu kontrolisali", rekla je Mira na sudu.

foto: Profimedia

Već u autu, dodaje, bilo joj je jasno da je napravila veliku glupost.

"Nisam znala šta da radim, vozila sam se okolo, hodala. Ujutro sam otišla na policiju i rekla sam da sam pokrala poslodavca", rekla je Mira sudu. Ali policajac u 18. frankfurtskoj stanici joj nije poverovao i poslao je kući.

"Kolega je nije dobro slušao niti shvatio ozbiljno, samo je napisao formalni zapisnik i savetovao joj da potraži pravnu pomoć", rekao je glavni inspektor Mihael S. (32).

foto: Polizei Unterfranken

Prvog radnog dana nakon krađe, u kompaniji u kojoj je Mira radila, shvatili su da nedostaje velika količina novca. Na snimcima su videli da je ona tokom smene "spakovala" 30 paketa sa novčanicama od 200 i 500 evra.

Mira je za to vreme tražila advokata, a nakon tri dana od pljačke policajci su je priveli.

Kako prenose mediji, rekla im je da je psihički slomljena i da ne može da im kaže gde je novac.

Ubrzo je krenula potraga za njenim rancem, ali je bila bezuspešna. Policija je shvatila da su Mira i njen muž još 2014. bili osumnjičeni za pranje novca.

Muž, koji živi na Kosovu i radi kao trgovac automobilima, je od Mire dobio pola miliona evra u gotovini, ali nije rekao zbog čega mu je potreban novac, već je samo napomenuo da ga je dobio od kuće koju je Mira prodala.

Njegova vozila Mercedes E 250 i VW Touareg bili su na Kosovu i u Švajcarskoj pa su inspektorima bili nedostupni.

Presuda osumnjičenoj očekuje se u petak, a za ovu pljačku preti joj do deset godina zatvora, piše Bild.

(Kurir.rs/24sata.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track