POGLEDAJTE KAKO PLJAČKAJU PINK PANTERI U ITALIJI: Došli biciklom, a onda povadili čekiće i krali satove! Zbog ove otimačine je uhapšen Danilo Vučinić! (VIDEO)
Foto: Printscreen Il Giornale

DOLIJAO beograđanin

POGLEDAJTE KAKO PLJAČKAJU PINK PANTERI U ITALIJI: Došli biciklom, a onda povadili čekiće i krali satove! Zbog ove otimačine je uhapšen Danilo Vučinić! (VIDEO)

Crna Hronika -

Beograđanin Danilo Vučinić (36), koga su italijanski mediji označili kao istaknutog člana bande Pink Panteri, uhapšen je u Švajcarskoj po poternici Italije zbog sumnje da je učestvovao u spektakularnim pljačkama u kojima su ukradene brojne dragocenosti u toj zemlji.

Vučinić je uhapšen pre nekoliko dana, a italijanski mediji navode da je osumnjičen da je učestvovao u krađi nakita koja se dogodila 20. decembra prošle godine.

Dvojica lopova

- Dvojica muškaraca opljačkala su prodavnicu "Paradajz Lukuri" tako što su, prema isprobanom receptu, upali i oteli satove. Vrednost ukradene robe procenjena je na 200.000 evra. Policija je utvrdila da su oni pre razbojništva pili u jednom baru, kao i da je tokom pljačke Vučinić povredio ruku, pa su za njim ostale dve kapi krvi dok je spektakularno bežao - navode mediji.

POGLEDAJTE PLJAČKU PINK PANTERA ZA KOJU ITALIJANSKA POLICIJA TVRDI DA JE AKTER DANILO VUČINIĆ

Pomoću snimaka uzetih sa sigurnosnih kamera rekonstruisana je kompletna pljačka.

- Najvažniji trag je bila krv, iz koje je izvučen DNK profil. Milanska policija u saradnji s Interpolom i švajcarskim kolegama uspela je da identifikuje Vučinića, koji je u međuvremenu našao utočište u Bazelu. Švajcarska policija ga je uhapsila i izručila Italiji, a u momentu hapšenja kod njega su pronađena lažna hrvatska dokumenta - pišu mediji, dodajući da se veruje da je Vučinić planirao i druge pljačke.

Biciklisti

Kako navode mediji, sumnja se da je Vučinić učestvovao i u pljački koja je izvedena 30. juna ove godine.

- Trojica "biciklista" tada su ušla u prodavnicu satova i za samo trideset sekundi odnela 17 luksuznih satova čija se vrednost procenjuje na 1.350.000 evra. Istraga o ovom razbojništvu je u toku, ali su inspektori gotovo sigurni da je to delo "pink pantera".

Policija traga i za ostalim pripadnicima ove međunarodne bande jer se sumnja da oni stoje iza više pljački u Milanu - preneli su mediji.

Međunarodna grupa Kradu za 60 sekundi

Interpol je Pink Pantere označio kao jednu od najbolje organizovanih i najmoćnijih kriminalnih bandi na svetu koja krade dragocenosti. Prema njihovim podacima, aktivni su od početka dvehiljaditih, a čine je uglavnom Crnogorci, Srbi, Bosanci i Hrvati. Članovi govore više jezika, imaju dobru logistiku, lažna dokumenta i koriste opremu i maske raznih vrsta. Prosečno vreme pljačke je 60 sekundi, što ih čini praktično neuhvatljivim.

(Kurir.rs/Jelena Ivić/Foto: Printscreen Il Gironale)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja